Kültür ve Turizm Bakanlığı, ülkemize turist getiren uçaklara verdiği yakıt desteğini 2017 yılı için yeniden düzenledi. 2017 yılında dört yeni havalimanının daha kapsam içine alındığı uygulamada uçaklara 6 bin dolar yakıt desteğinde bulunulacak.
Bakanlar Kurulunda görüşülerek kabul edilen turizm sektörüne yakıt desteğiyle ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı bir açıklama yaptı. Başbakan Binali Yıldırım’a ve Bakanlar Kurulu üyelerine teşekkür eden Bakan Avcı, “Bakanlar Kurulunun dünkü toplantısında ülkemize yönelik turizm amaçlı seyahatlerde turizm sektörünün uluslararası rekabet gücünün korunmasını teminen Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli A grubu seyahat acentaları tarafından ülkemize turist taşıyan turistik uçak seferlerine yönelik olarak sağlanacak destekleri ele aldık" dedi.
Yeni kararlarla yakıt desteğinin kapsamını ve niteliğini genişlettiklerini belirten Bakan Avcı, şunları kaydetti:
“Buna göre ülkemize Antalya Gazipaşa-Alanya, Antalya, Muğla Dalaman, Muğla Milas-Bodrum, İzmir Adnan Menderes, Kütahya Zafer, Trabzon, Denizli Çardak, Isparta Süleyman Demirel, Eskişehir Hasan Polatkan havalimanlarına tarifeli ve tarifesiz (charter) uçak seferleriyle 1 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasında turist getiren A grubu seyahat acentalarına turistik uçak seferi başına 6 bin dolar destek sağlayacağız. Eğer acenta 200 ve daha fazla koltuk sayısına sahip tarifesiz (charter) uçakla en az 150 yolcu getirirse bu rakamın yüzde 30 daha fazlası, yani 7 bin 800 dolar vereceğiz. Böylece geçen yıl belli süreler için verdiğimiz bu desteği bütün yıla yaymış olduk. Geçen yıl 6 havalimanı olan sayıyı Trabzon, Denizli, Isparta ve Eskişehir’i ekleyerek 10’a çıkardık. Ayrıca geçen yıl bazı havalimanlarına tarifeli, bazılarına tarifesiz inen uçaklara verilen destek ayrımını ortadan kaldırdık ve desteği tarifeli veya tarifesiz bütün turist getiren uçaklar için geçerli hale getirdik."