MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın HSYK seçimleri için gittiği illerde yargı mensuplarına baskı yaptığı, Diyarbakır’da karşısında el pençe divan duran başsavcıya talimatlar yağdırdığı fotoğraf ve ilgili haberlerin, adaletin yanlış ellerde olduğunun en bariz işareti olduğunu söyledi.

    Türk milleti adına karar veren yargı mensuplarını, idari ve siyasi baskılarla sindirmeye çalışmanın, ilahi adalete, kamu ahlakına ve toplumsal barışa ihanetten öte bir şey olmadığını ifade eden Oktay Öztürk, değerlendirmesinde "Adalet sadece insana değil, insanlığa ait bir olgudur." dedi.

    "BİR SAAT ADALETLE HÜKMETMEK, BİR SENE NAFİLE İBADET ETMEKTEN DAHA HAYIRLIDIR"

    MHP’li Öztürk, devletleri güçlü kılan, milletleri yarınlara taşıyan ve kamu vicdanına huzur veren adalet arayışının, sekteye uğramaması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Hz. Muhammet’in (s.a.v.) ‘Bir saat adaletle hükmetmek, bir sene nafile ibadet etmekten daha hayırlıdır’ ilahi buyruğunu reddedercesine, kanunların kendilerine verdiği yetki sınırlarını yok sayarak, adaleti hırpalamak kimseye yarar getirmeyecektir. Şayet Adalet Bakanı Bozdağ, bunca gayretini daha önce hırpaladığı adalet terazisini düzeltmek için yapıyorsa, uyguladığı metot doğru bir metot değildir. Böyle davranmakla sorunları artıracağını bilmelidir."

    "YARGI, BEKİR BOZDAĞ İÇİN BİR OYUN, YARGI MENSUPLARI DA OYUNCAK DEĞİLDİR"

    "Yargı, Bekir Bozdağ için bir oyun, yargı mensupları da oyuncak değildir." cümlesini sarf eden Öztürk, ‘Adalet mülkün temelidir’ sözünün taşıdığı değer ve sözün sahibi Atatürk’ü idrak edememiş akılların, adaletten ayrılmayı marifet saymaya devam etmekten vaz geçmesini, bir gün kendilerine de lazım olacağını bilmelerini istedi.

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, "Hukuk sistemine müteahhitlik mantığı ile yaklaşmak, liyakat ve müktesebat ilkelerinden ayrılmak, aklen ve ahlaken çökmüş bir siyaset ürününden başka bir şey olamaz. Demokrasilerde kuvvetler ayrımının gerekliliği ve öneminden vazgeçen devletlerin ve devlet idarecilerinin hukuk tanımazlığı, bozulan toplumsal düzenin tek sorumlularıdır. Adalet bakanı yargıdaki yanlışa müdahale ederken, ikinci bir yanlışa sebebiyet vermemeli, yargı mensupları vicdanlarına göre hareket etmeli. Biz, bu ilkelerle hareket edecek yargı mensuplarımızın çoğunlukta olduğu inancımızı muhafaza ediyoruz. Buna devletimizin ihtiyacı var, milletimizin ihtiyacı var." şeklinde konuştu.