Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, IŞİD, PKK, PYD, Öcalan dörtgeninde her şeyin pazara döküldüğünü, AK Parti hükümetinin de bunların her birinin değirmenine su taşıdığını söyledi.

Celal Adan gündemdeki gelişmelere lişkin yazılı değerlendirmesinde, Türkiye’nin, AK Parti iktidarının yanlış ve akıl dışı politikalarının sonucunda kendi coğrafyasında karanlık bir girdabın içine sokulduğunu ifade ederek, "Bir dediği diğerini tutmayan, dış politik iradesini tamamen dışarıya ve terör örgütünün manevralarına teslim eden, stratejik bir çukurun içinde debelenen bir AKP gerçeği ile karşı karşıyayız." dedi.

"AKP SADECE BİR PİYONDUR"

Uzun zamandır coğrafyamızda yaşanan gelişmelerin, AK Parti’nin sadece bir piyon olarak kullanıldığı gerçeğini net olarak ortaya koyduğunu söyleyen MHP’li Adan, şöyle devam etti: "AKP sadece bir piyondur. Fakat asıl üzücü ve düşündürücü olan şey AKP yöneticilerinin 12 yıldır bu piyon rolüne razı oluşlarıdır. Sözüm ona çözüm adına Türkiye’nin ve aziz milletimizin bütün olmazsa olmazları, değerleri, kırmızı çizgileri yerle bir edilmiştir. İçeride kendi milletine karşı her türlü baskıyı, zulmü, hukuksuzluğu reva görenler; dışarıda süt dökmüş kedi gibi susup kalmaktadırlar. Kendi haram sofralarına ve saadet kervanlarına çomak sokulduğunda gözlerini kırpmadan canavarlaşanlar, kendi hırsızlıklarını kapatmak için binlerce insanın günahına girenler; sıra Türkiye’nin çıkarları, istikbali ve dünyadaki durumuna geldiğinde başkalarının ağızlarının içine bakmaktadırlar. Türkiye ne yazık ki bu zihniyetin elinde hem dünyada hem de kendi bölgesinde ‘etkisiz eleman’ durumuna düşürülmüştür." IŞİD, PKK, PYD, Öcalan dörtgeninde her şeyin pazara döküldüğünü kaydeden Adan, AK Parti hükümetinin bunların her birinin değirmenine su taşıdığını dile getirdi.

"PYD’NİN ELİNE VERİLECEK HER SİLAH YARIN MUHAKKAK BİZE DOĞRULACAKTIR"

Celal Adana sözlerine, "Bunlar kendi aralarında top çevirirken, Erdoğan ve Davutoğlu arada ebe olmuştur. PYD’yi meşrulaştıran AKP, bu politikasıyla PKK’yı da kendi kütüğüne, kendi nüfusuna geçirmiştir. Zaten teröristbaşı da bu hükümetin artık manevi evladı gibi olmuştur. Binlerce vatan evladının kanına girenler AKP’nin gözünde muteber kişi mertebesinde değer görmektedir. Teröristbaşını villada ağırlamaya hazırlanan AKP, kendi gazilerinin ilaç parası için bin dereden su getirmektedir. Bu nasıl bir aymazlıktır, nasıl bir çelişkidir? Aylardır ısrarla ikaz ediyoruz; PYD’nin eline verilecek her silah yarın muhakkak bize doğrulacaktır. Bu gerçeği sokaktaki çocuk bile bilirken, bu hükümet hangi aklın temsilciliğini yapmaktadır? PYD Türkiye üzerinden silahlanacak, Türkiye üzerinden Suriye’ye gidecek, IŞİD ile savaşacak ve Türkiye üzerinden geri dönecek! Siz çocuk mu kandırıyorsunuz? Kargaları bile güldürecek bu senaryo ile siz kimi kandırıyorsunuz?" soruları ile devam etti.

"BU HÜKÜMET ÜTÜLMEKTEN ZEVK ALIR HALE GELDİ"

"Sözde çözüm paketleriyle, teröriste atılan güllerle, dağdaki canilere devletten kadro vermekle terörü çözmek mümkün olabilir mi?" sorusunu de yönelten Adan, bu hükümetin ütülmeye alıştığını, hatta ütülmekten zevk alır hale geldiğini ifade etti. Adan, "Milletin parasını ve maneviyatını ütenler, PKK’ya, PYD’ye, Barzani’ye, teröriste ütülmeye doyamamaktadır. Buradan AKP’ye bir kez daha sesleniyoruz: Türk milletinin Anadolu coğrafyasındaki bin yıllık deneyimi kesin bir gerçeği ortaya koymuştur. O gerçek, bu topraklarda ancak milli bir şuurla, milli bir duruşla ve milli bir adanmışlıkla ayakta kalınabileceği gerçeğidir. Bu topraklarda hainlik asla cezasız kalmamıştır ve kalmayacaktır. Aklınızı başınıza toplayın ve koskoca Türk milletine yakışır bir biçimde davranın." izahında bulundu