Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya, Ankaralılar ve Ankara’ya Hizmet Edenler Derneği (AHİD) yönetici ve üyelerinden oluşan kalabalık bir heyet “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen ziyarette Başkan Tuna, AHİD Başkanı Hilmi Yaman ve 300’ün üzerinde üye ile bir araya geldi. Konuklarının alkışları arasında salona giren Başkan Tuna, AHİD üyeleriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Ziyaretinizden dolayı hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum, sağ olun var olun. Bu ziyaretinizle beraber Ankara’daki bütün hemşehrilerimiz hayırlı olsun ziyaretine gelmiş gibi oluyor” dedi.

Göreve yeni başlamasından dolayı çok yoğun bir tempoda çalıştıklarını anlatan Başkan Tuna, “Hayırlı olsuna gelmek isteyen tüm kardeşlerimize zaman ayırmamız şu aşamada pek mümkün olmuyor. Ama sizlerin vesilesiyle Ankaralı bütün hemşehrilerimizi hayırlı olsun ziyaretine gelmiş kabul ediyorum. Hiç kimsenin gelememesinden dolayı alınganlık duymasına da gerek yok, çünkü biz hepimiz kardeşiz” diye konuştu.

Ankara’da güzel hizmetler yapmaya gayret edeceklerini ifade eden Başkan Tuna, şunları söyledi:

“Ortak akılla birlikte şehrimize yapılacak hizmetler noktasında görüşleriniz, kanaatleriniz bizim için çok önemli. El birliği ile Başkentimizi layık olduğu yere getireceğiz. Bugüne kadar yapılan hizmetlerden dolayı değerli başkanımız Melih Gökçek Bey’e de teşekkür ediyorum. Onun da çok önemli hizmetleri oldu. Bu bir bayrak yarışı. Bundan sonra biz de elimizden gelen bütün imkanları kullanarak hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Biz de bayrağı teslim ederken inşallah ‘Allah razı olsun iyi adamdı, düzgün işlere vesile oldu’ dedirtme gayreti içinde olacağımızı hepiniz de zaten biliyorsunuz. Allah hayırlı işlere vesile olsun. Ben tekrar sayın başkanımın nezdinde hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sağolun var olun, Allah razı olsun.”

AHİD üyelerinden alkışlı destek

AHİD Genel Başkanı Hilmi Yaman da yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Mustafa Tuna’yı kutladı. AHİD’in 1984 yılında kurulduğuna ve Ankara’nın en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olduğuna dikkat çeken Yaman, “Biz Ankara’da yaşayan yaklaşık 6 milyon hemşehrimiz adına AHİD Ankaralılar Derneği olarak her daim onların emrindeyiz, hizmetindeyiz. Ankaralılara hizmet etmek, Ankaralıların emrinde olmak AHİD Ankaralılar Derneği olarak bizim için çok önemli. Bugün burada Ankaralı hemşehrilerimiz adına yeni seçilen belediye başkanımıza hayırlı olsun ziyaretinde bulunuyoruz” dedi.

Yaman, şöyle devam etti:

“Başkan Tuna, inanın bizim köylerimizde, ilçelerimizde, köy konaklarımızda girmediği yer bırakmadı. Hep yanımızda, hep bizimle oldu. Ankaramıza hizmet etmek, Ankaralılara hizmet etmek gerçekten büyük bir onur, büyük bir şereftir. Biz de bunun farkında ve bilincindeyiz. Sayın başkanımızın yapacağı hizmetlerde biz de yanında olacağız, ama şu anlama gelmiyor. Ankara’da doğru olan, güzel olan her şeyin yanındayız, lakin yanlış olanın da karşısında olacağız. Ama ben inanıyorum ki sayın başkanım gerçekten Ankaramız için bir şans, güzel hizmetler yapacaktır.”

Yaman, “Ayrıca sayın başkanımız fahri bir Çamlıdereli. 2005 yılında Çamlıdere Belediye Meclisinin kararıyla fahri Çamlıdereli oldu. Bu açıdan da ben bir hemşehrisi olarak kendisi ile iftihar ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.