AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, 15 Temmuz darbe girişiminin aslında Türkiye’ye yönelik bir işgal hareketi olduğunu belirterek, “Eğer bu darbe gerçekleşmiş olsaydı Türkiye işgal edilecekti. Peki kimler tarafından işgal edilecekti, FETÖ terör örgütü çeteleri tarafından, DAİŞ tarafında, PKK tarafından, PYD tarafından bu ülke işgal edilecekti” dedi.
AK Parti Osmaniye Teşkilatı, İl Danışma Meclisi Toplantısını özel bir tesiste İstanbul Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş’ın katılımı ile gerçekleştirdi.
AK Parti İl Başkanı Av. Hamza Tor, göreve geldiklerinden bu yana önemli sınavlar verdiklerini belirtti. Tor, “İlk olarak 7 Haziran seçimleri için çalıştık ve 8 Haziran sabahına malumunuz geçici bir sıkıntının içerisine başladık. Daha sonra Osmaniye’de ki tüm partili arkadaşlarımızla el ele vererek çalıştık ve 1 Kasım seçimlerinde farklı bir partinin genel başkanının olduğu bir ilde en az oy kaybedip rakibimize 40 bin oy farkı attık” dedi.
AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, 15 Temmuz gecesini unutmayacağını ve unutturmayacağını belirtti. Önal, “Çünkü bu planın şifreleri çözüldükçe ne kadar haince, yılların birikimiyle ümmetin umudu haline gelen Türkiye’nin üzerine kurulan hesapları daha iyi anlıyoruz. Her gün gelişen, güçlenen, dünyanın sömürgeci emperyalist düzenine dur diyen ve mazlum Müslümanların her zaman gür sesi olan güçlü Türkiye’nin Sayın Cumhurbaşkanı’na tahammül edemeyenler bu 15 Temmuz’u kurguladılar. Ama başarılı olamadılar” diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, “15 Temmuz darbe girişimi aslında Türkiye’ye yönelik bir işgal hareketiydi. Eğer bu darbe gerçekleşmiş olsaydı Türkiye işgal edilecekti. Peki kimler tarafından işgal edilecekti, FETÖ terör örgütü çeteleri tarafından, DAİŞ tarafından, PKK tarafından, PYD tarafından bu ülke işgal edilecekti. 15 Temmuz akşamı terör örgütleri darbenin gerçekleşmesini beklediler” dedi.
14 yıllık süre içerisinde demokratik yöntemlerle AK Partiyi alt edemeyen çevrelerin çeşitli oyunlar oynayarak AK Partiyi devirmeye çalıştıklarını ifade eden Ataş, “Cumhurbaşkanımızın hayatına kastetmeye kalktılar. Son olarak 15 Temmuz darbe girişiminde bulundular. Cumhuriyet tarihinde 2002 yılına kadar yapılamayan hizmetleri, 14 yıla sığdıran kadroda olmakla gurur duyulması gerekiyor. Kurulduğu günden beri başarılarını hazmedemeyenlerin AK Parti’nin önünü kesmeye çalıştılar. Aslında Recep Tayyip Erdoğan’ın önünü kesmeye, Türkiye’nin önünü kesmeye çalıştılar. Milletimiz buna asla müsaade etmedi. Bundan sonra da inşallah etmeyecek. Bu geçen 14 yıllık süre içerisinde demokratik yöntemlerle AK Partiyi alt edemeyen çevreler oyunlara başvurdular, Cumhurbaşkanımızın hayatına kastetmeye kalktılar, son olarak 15 Temmuz darbe girişiminde bulundular” dedi.
“Bir işgal hareketiydi”
Ataş, Türk silahlı kuvvetler içerisine sızmış asker kılığına girmiş FETÖ mensubu hainlerin darbe girişimine kalkıştığını hatırlatarak, “Bu hainler Türkiye’nin en can alıcı kurumlarına saldırdılar. 15 Temmuz gecesi Kurutuluş Savaşı’nda bile zarar görmemiş Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bu hain çeteler tarafından 8 tane bomba atacak kadar alçalabilmişlerdir. Bu ülke de Özel Hareket Daire Başkanlığı birer tonluk 2 tane bomba bırakılmak suretiyle ülkenin emniyet güçlerinin en önemli noktası, o gece bombalanmış ve 53 şehidimiz olmuştur. Ankara Emniyet Müdürlüğü, TÜRKSAT bu hainler tarafından bombalanmıştır. Darbe gecesinde Başbakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın talimatları ile vatandaşlar sokağa dökülmüşlerdir. Sokaklara inen insanlar yanındakine hangi partidensin diye sormadı. O gece onurlu duruş sergileyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Eğer bu darbe gerçekleşmiş olsaydı Türkiye, FETÖ terör örgütü çeteleri, DAİŞ, PKK, PYD tarafından işgal edilecekti. Onun için diyoruz ki bugün bütün terör örgütü üyeleri haçlı zihniyetinin temsilcileridir. 27 günlük demokrasi nöbetlerinin olduğu günlerde bir tane terör olaylarına rastladınız mı? Ne zaman ki demokrasi nöbetleri bitti terör eylemleri tekrardan başladı. Terör örgütleri darbe girişimini bekledi. Eğer başarılı olsaydı onlar da hareket edeceklerdi. Başarılı olamayınca PKK ve DAİŞ in eylemleri tekrardan başladı.”
“Darbe başarılı olmayınca ekonomiye yöneldiler”
Darbe başarısız olunca doların yükseltilerek, ekonomik olarak Türkiye’nin çökertilmeye çalışıldığına dikkat çeken Ataş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Son günlerde doların fiyatını yükselterek Türkiye’ye ekonomik yaptırım uygulamak suretiyle ekonomik olarak Türkiye’ye diş söktürebileceklerinin planlarını yaptılar. Ama bir şeyi hesap edemediler. Bu ülkenin başında Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider var. Bu partinin başında Binali Yıldırım gibi bir lider var. Bu planlarınızı asla gerçekleştiremeyeceksiniz. Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle aynı geminin yolcularıyız. Bu gemiye sahip çıkmaya mecburuz.”
“Başkanlık sistemi ülkeye nizam getirecektir”
Türkiye’nin önünde referandum görüldüğünü kaydeden Ataş, “Başkanlık sisteminin ülkeye nizam vereceğini düşünüyorum. Önümüzde bir referandum var. İnanıyorum ki, başkanlık sistemi Türkiye’ye nizam verebilecek, Türkiye’nin önünü tıkayan sistemsel olarak bir takım oligarşi çevreye karşı yeni bir sistem devreye girmek suretiyle Türkiye’nin önü açılmış olacaktır. Onun için yapılacak olan referandumun ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. MHP ile son görüşme de yapıldı ve mutabık kalınması halinde teklif sunulacak. Mart sonu veya nisan başında bir referandum olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Toplantı, basına kapalı olarak devam etti.