MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Millet sevdasıyla yaşayan insanlar taşın altına elini ve bedenini koyuyorsa, Bahçeli küçük parmağını bile koymaktan imtina ediyorsa bunun hesabını milletimiz 1 Kasım'da soracaktır"  dedi. 

Çalık, partisinin il başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, Malatya'dan milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu belirtti. 

AK Parti'nin bir dava partisi olduğunu ifade eden Çalık, şöyle konuştu:

"Bu davanın başında bir lider var. Partimizin kurucusu, erdemliler hareketinin lideri Recep Tayyip Erdoğan. Yüce Rabbim onun ömrünü uzun eylesin ve ülkemizin, milletimizin başından da eksik eylemesin. Onun liderliğinde ve sonrasında kaptanımız değişti ama rotamız hiç değişmedi. Evet kaptanımız bilge adam Ahmet Davutoğlu oldu ve Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Ahmet Davutoğlu'nun önderliğinde inşallah bu dava sonuna kadar devam edecek. Binlerce yıl devam edecek. Osmanlı'dan kalan ve öldürülmek istenen ruh sizlerin sayesinde devam edecek." 

Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini dile getiren Çalık, 7 Haziran seçimlerinin çok önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. 

Seçimlerden sonra koalisyon görüşmelerine başlandığını anımsatan Çalık, "CHP, MHP ve HDP ile görüşmelerimiz oldu. CHP ile yaptığımız istikşafı görüşmeler neticesi kısa süreli bir hükümet kuralım, koalisyon kuralım istedik. CHP, 'hayır' dedi. MHP'nin verdiği cevabı da bütün milletimiz biliyor. Devlet Bahçeli'nin milliyetçilik duygularını sorgulaması gerekiyor. Millet sevdasıyla yaşayan insanlar taşın altına elini ve bedenini koyuyorsa, Bahçeli küçük parmağını bile koymaktan imtina ediyorsa bunun hesabını milletimiz 1 Kasım'da soracaktır" şeklinde konuştu. 

Çalık, sırtını PYD ve PKK'ya dayanan bir siyasi partiyle koalisyonu hiç düşünmediklerini söyledi.

Devlet Bahçeli'nin 1 Kasım'da kendi kuyusuna düşeceğini savunan Çalık, "Orada bir yiğit adam Tuğrul Türkeş, rahmetli Alparslan Türkeş'in oğlu... O devlet terbiyesini almış ve milletin emrettiği cümleyi çok net idrak etmişti. Bugün Alparslan Türkeş yaşıyor olsaydı Tuğrul Türkeş'in yaptığı işi yapar ve milleti hükümetsiz bırakmamak adına bu görevi alırdı. Yine Muhsin Yazıcıoğlu hayatta olsaydı aynı işlemi aynı şekilde yapardı" görüşünü dile getirdi.

PKK ve HDP'nin çözüm sürecini bitirmek adına her şeyi yaptığını belirten Çalık, "Bilin ki HDP'ye gereken cevabı milletimiz verecektir. Kürt ve Türk kardeşlerim verecektir. Milletimiz, eline saz çalarak savaşın olmayacağını HDP eş genel başkanına gösterecektir" ifadesini kullandı.