AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, “Şahsıma ait şirket, merkezi Eskişehir’de olmak üzere 1990 yılından bu yana akaryakıt işletmeciliği işiyle iştigal etmektedir. Haberlere söz konusu olan olayın aslı, mülkiyeti uzun yıllardır şirketime ait olan arsanın ticari alan yapılmasına yönelik CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediyesine, gerekli prosedüre uyarak ve usulüne uygun olarak yapılmış bir müracaattan ibarettir” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan, son günlerde şahsı hakkında gerçek dışı haberlerin servis edildiğini belirterek, bahse konu haberlere ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Şahsı ve şirketi üzerinden yapılan bir takım haberlerle hakkında organize bir yıpratma süreci yürütüldüğüne şahit olduğunu kaydeden Karacan’ın açıklaması şöyle:

“Belirli çevreler tarafından yine belirli yayın organlarına servis edildiği aşikar olan söz konusu haberler ile olumsuz bir kamuoyu oluşturulmaya çalışıldığı ve ismim üzerinden partimizin zor durumda bırakılmak istendiği açıktır. Söz konusu haberler kasıtlı ve basın-yayın ilkelerine aykırıdır. Haberlerin yayınlandığı gazete ve internet haber sitesinin yayın politikası göz önüne alındığında, yapılmak istenenin ve amacın ne olduğu rahatlıkla anlaşılmaktadır. Şahsıma ait şirket, merkezi Eskişehir’de olmak üzere 1990 yılından bu yana akaryakıt işletmeciliği işiyle iştigal etmektedir. Haberlere söz konusu olan olayın aslı, mülkiyeti uzun yıllardır şirketime ait olan arsanın ticari alan yapılmasına yönelik CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediyesine, gerekli prosedüre uyarak ve usulüne uygun olarak yapılmış bir müracaattan ibarettir. Bu imar değişikliği talebinin görüşüldüğü meclis toplantısında görüşülen 31 imar değişikliği maddesi arasında, haberlere konu edilen istekle aynı 3 ayrı akaryakıt istasyonu talebinin olması, tarafımıza yöneltilen kasıtlı ve haksız tutumu ispatlar bir durumdur. Eskişehir’de aynı yöntemle yapılan ve kabul edilen imar değişikliği talepleri içerisinde her tür siyasi görüşe sahip vatandaşlara ait olanlar da vardır. Kaldı ki, konut alanından özel okul, özel hastane, alışveriş merkezi, akaryakıt istasyonu, LPG istasyonu, düğün salonu, restoran, otel ve benzeri imar planı değişiklikleri belediyelerin aylık meclis gündeminde bulunup, kanun ve yönetmeliklere uygun olanlar meclis tarafından onaylanır. Bu da usule uygun olarak yapılan olağan bir işlemdir. Sonuç olarak, gerçek dışı haberlerle yapılmak istenen, siyasi bir yıpratma operasyonundan başka bir şey değildir. Söz konusu operasyonla şahsımı ve partimi zor durumda bırakma amacı taşıyanlar, bu amaçlarında başarılı olamayacaktır. Güneş balçıkla sıvanamayacağı gibi iftira ve karalama çabaları gerçeğin üzerini örtmeye yetmeyecektir. Yapılan gerçek dışı haberlerle ilgili olarak gerekli yasal işlemlerin şirketim tarafımdan başlatıldığını belirtir, meselenin gerçek yüzünü kamuoyunun bilgisine sunarım.”