MANİSA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Biz Kürt'üz, biz Türk'üz ama hep birlikte Türkiye'yiz. Kürt'e atılan yumruk Türk'e atılmıştır aynı şekilde Türk'e atılan yumruk ve taş Kürt'e atılmıştır, onun için 80 milyon kardeşiz" dedi.

Özdağ, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanlığı tarafından 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen lokma hayrına katıldı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Özdağ, Türkiye'nin terör olaylarında binlerce şehit verdiğini bunun yanı sırada gazilerin de olduğunu belirtti.

"Selahattin Demirtaş, PKK, HDP siz bu vatan topraklarından ne istiyorsunuz" diyen Özdağ, "Bırakın artık silahları, sizlere her türlü özgürlüğü veriyoruz. Bizim Kürtlerle hiçbir problemimiz yok. Onlarla bin yıldır beraberiz. 5 milyon kişi birbirinden kız alıp vermiş. Hangi Kürt, hangi Türk, hangi Çerkez sınava girdiği zaman sen Çerkezsin, sen Kürtsün diyerek sınava alınmıyor. Neden kalleşçe dövüşüyorsunuz. Ne istiyorsunuz Türkiye'den. Bunlar taşeron bir çetedir. Kürt falan da değiller" ifadesini kullandı.

Vatan topraklarının şehit ve gazilere borçlu olunduğunu hatırlatan Özdağ, vatandaşlardan gazileri evlerinde ziyaret etmelerini istedi. 

Bir daha şehit haberlerinin gelmemesi temennisinde bulunan Özdağ, "Bu toprakları sevin. Sığınacak yerimiz yok. Birbirinizi çok sevin. İnşallah bir daha şehitlerimiz gelmez. HDP dahi olsa hiçbir Kürt'ün binasına zarar vermeyiniz. Biz Kürt'üz, biz Türk'üz ama hep birlikte Türkiye'yiz. Kürt'e atılan yumruk Türk'e atılmıştır aynı şekilde Türk'e atılan yumruk ve taş Kürt'e atılmıştır, onun için 80 milyon kardeşiz" diye konuştu.

Özdağ, konuşmasının ardından vatandaşlara lokma dağıtarak onlarla sohbet etti.