AK Parti Konya il başkanının görevinden istifası ile birlikte yeni il başkanını belirlemek için parti içi temayül yoklaması yapıldı.

AK Parti Genel Merkez Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Harun Karaca ve Konya Koordinatör Milletvekili Fevai Aslan’ın birçok kesim ile yaptığı görüşmesinin yanı sıra teşkilat içi temayül yoklaması da yapıldı. AK Parti il yönetim kurulu üyeleri, il disiplin kurulu üyeleri, büyükşehir belediye meclis üyeleri, il kadın ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri, ilçe gençlik ve kadın kolları başkanları yani 293 teşkilat mensubu, il başkanı olarak görmek istediği 3 ismi pusulaya yazıp sandığa attı.

AK Parti Konya il başkanlığında gerçekleşen temayül yoklamasına katılarak partililerle bir süre görüşen Ahmet Sorgun, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kongre süreçlerinin tasfiye süreçleri olmadığını, 523 ilçede kongreleri tamamladıklarını söyleyen Sorgun, “Konyamızda da il başkanımız 3 gün önce istifasını genel merkezimize sundu. Teşkilat başkan yardımcımız, koordinatörlerimiz burada gerekli çalışmayı yapıyor. AK Parti’nin kaderi Türkiye’nin kaderi ile özdeştir dediğimiz de bu parti adına söylenmiş bir slogan gibi algılanıyordu. Bir partimizin belediye başkanının veya il başkanının istifası normalde parti içi bir hadise. Ama bazen Türkiye gündemi veya o ilin gündemi oluyor. Bu niye böyle. Başka partililerin veya kamuoyunu niye ilgilendirsin. Surete baktığımızda işte bunun en güzel delili AK Parti’nin kaderi Türkiye’nin kaderi ile özdeştir, ister kabul edelim ister kabul etmeyelim, ister sevelim ister sevmeyelim” dedi.

“İsimleri Konyalı belirleyecek”

Sorgun, temayül yoklamasında kim il başkanı görülmek isteniyorsa isminin yazılarak sandıklara atıldığını dile getirerek, “Burası gerçekten demokratik bir ortam, herkes adını duyurabilir. Biz partimizin çalışma usulü şunlardan hangisini seçiyorsunuz değil. Boş kağıt veriliyor kimi il başkanı görmek istiyorsunuz yoksa şahısları belirleyip şunlardan birini beğenmek zorundasın gibi böyle bir durum yok. Kimi il başkanı görmek istiyorsunuz diye arkadaşlarımıza teşkilat mensuplarımıza, STK mensuplarına soruyoruz. Onun için oradan isim çıkacak, yoksa isimleri biz belirlemiyoruz. İsimleri millet belirleyecek, Konyalı belirleyecek” diye konuştu.

Öte yandan, il başkanlığı belirleme sürecini yönetmek ve organize etmek üzere Konya’da bulunan AK Parti Genel Merkez Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Harun Karaca ve Konya Koordinatör Milletvekili Fevai Aslan, 200’ün üzerinde teşkilat mensubu ile yüz yüze görüşerek süreç hakkındaki görüş alışverişinde bulundu.