AK Parti Yeşilyurt İlçe Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede mevcut Başkan Esin Tanrıverdi yeniden başkanlığa seçildi.

Battalgazi Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda yapılan kongre saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Kongrede bir konuşma yapan mevcut Başkan Esin Tanrıverdi, AK Parti hareketinin amacının millete hizmet olduğunu dile getirerek, bu yolda gece gündüz demeden çalışacaklarını söyledi. AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, kadınların AK Parti için önemine değindi. AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de, AK Parti’ye en büyük desteği kadınların verdiğine işaret ederek, 2019 seçimlerine güçlü bir şekilde gireceklerini söyledi. Daha sonra söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayrunisa Avcı ise, AK Parti teşkilatlarının bugüne kadar çok fedakar çalıştığını söyleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kadınlara büyük önem verdiğini ifade etti. AK Partinin dünyanın en büyük sivil toplum örgütü gibi çalıştığını dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da, AK Partinin 4 milyon kadın üyesinin olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından tek liste halinde gidilen seçimde mevcut Başkan Esin Tanrıverdi yeniden Yeşilyurt AK Parti Kadın Kolları Başkanı seçildi.

Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Öznur Çalık ile Hayrunisa Avcı, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve çok sayıda partili katıldı.