MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, terörle mücadele konusunda hükümetin yapacağı her türlü eylemi destekleyeceklerini vurgulayarak, 28 belediyeye kayyum atanmasını uygun bulduklarını kaydetti.
MHP Genel Merkezi’ni (MHP) bayram dolayısıyla ilk ziyaret eden heyet, AK Parti heyeti oldu. AK Parti heyetinde Keçiören Kadın Kolları Başkanı Canan Baran İzgi, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı, MKYK Üyesi Gökhan Oruç Önalan ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin yer aldı. Ziyarette birlik beraberlik vurgusu yapılarak, şehitler anıldı.
AK Parti Ankara Milletvekili Şahin, son dönemde ülke olarak sergilenen birlik ve beraberliğin daim olmasını dileyerek, “Çok yakında çok büyük badire atlattık. Asker elbisesi giymiş hainler tarafından darbe girişiminde bulunuldu. Aziz milletimiz bu darbe girişimini tarihe geçecek bir kahramanlıkla önledi. Bu topraklarda ilelebet hür, özgür bir ülkenin evlatları olarak yaşayacağız. 15 Temmuz sonrası siyasi partiler çok güzel bir sınav verdi. MHP’nin başta Genel Başkan Bahçeli olmak üzere demokrasiden yana tavır almaktan yana örnek bir tutum sergilediğini gördük. AK Parti üyesi olarak şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Ev sahibi MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ise, “Aynı hissiyatlar içerisindeyiz. Türkiye çok ciddi sıkıntılar içerisinde, zor günler yaşıyoruz. Türkiye birçok terör örgütünün hedefi haline gelmiş durumda. 15 Temmuz akşamı iki bayram arası tarihimizde hiçbir şekilde yaşanmamış olan haince bir saldırı ile karşı karşıya kaldık. MHP olarak bu saldırıyı haber alır almaz ilk anlarda Sayın Genel Başkanımız ‘Demokrasinin yanındayız bu bir kalkışmadır, hükümetin ve devletin yanında olacağız’ şeklinde bir açıklamada bulunması şokun atlatılmasında faydası olduğunu düşünüyoruz. O an siyaseti ve hiçbir şeyi düşünmeden bunu millete yapılan bir saldırı olarak görerek burada duruşumuzu belli ettik ve devamında terörle mücadele konusunda hükümetin yapacağı her türlü eylemde yanında olacağımızı daha önce de ifade ettik. 28 belediyeye kayyum atanması ile ilgili de Genel Başkanımızın açıklaması vardı. Genel Başkanımız bunu hem geç alınmış bir karar olarak değerlendirdi hem de terörle bağı, bağlantısı olan her kim olursa olsun isterse MHP belediyesi olsun gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini, bu konularla ilgili hiçbir siyasi davranış içinde olmayacağımızı belirtti. İktidar partisi temsilcileri olarak sizler de bunun farkındasınız, ikili görüşmeler halinde yürütmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Yapıyla alakası olmayan insanların ayrılması gerektiğine işaret eden Karakaya, “Yapıyla hiçbir alakası olmayan insanların şikayetleri ile de karşılaşıyoruz. MHP olarak hükümetle yaptığımız temaslarda bize bu şekilde müracaat eden vatandaşların şikayetlerini ve isimlerini alarak bunların durumunun tekrar incelenmesini talep ediyoruz. Bir taraftan mücadele yaparken, bir taraftan da yeni mağdur kitleleri oluşturmamak gerektiğine inanıyoruz. Asıl olan bu tehdit ve tehlikenin bitmediğini, sadece kamu kurum ve kuruluşlarından değil, toplumun tüm kesimlerinden temizlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Terörle mücadele konusunda her türlü desteği vereceğiz. Kimileri bunu hukuka yapılan bir saldırı olarak görebilir ama MHP olarak milletin bekasını sağlamanın öncelik olduğunu ve hukuka uygun olduğunu da ifade ediyoruz. Kayyum atanması kanunlara uygun olarak yapılmış bir eylem ve karardı. Bu belediyeler yıllardır terörü desteklemiş, finanse etmişlerdir. Lojistik destek sağlamışlardır. Gecikmiş bir karar ama yerinde bir karar. En çok ihtiyacımız olan şey birlik ve beraberliğin sağlanması. Yanlışların yapılmamasında samimi uyarılarımıza devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.