AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “15 Temmuz’daki bu işgalci örgüt Medine müdafaasını yıkmak için o kalkışmayı yaptı” dedi.

Tekirdağ Süleymanpaşa Köprübaşı’nda bulunan Birlik Vakfı’na ait konferans salonunda düzenlenen “15 Temmuz’u Neden Yaşadık” konferansına AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün yanı sıra, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyeleri ve çok sayda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta konuşan Metin Külünk, Çanakkale ve Sarıkamış şehitlerine değinerek, “Eğer liselerde olmasak, ortaokullarda olmasak, üniversitelerde olmasak, oradaki evlatlarımıza sahip çıkacak adımlar atmasak, oradaki evlatlarımızı kitapla buluşturmasak, oradaki evlatlarımıza yarının Türkiye’sinin gücünü bu günden anlatım, onların bu Türkiye’ye hizmet etmek noktasındaki her anlamda donanımlı hale getirmelerine vesile olacak gayretlere biz sahip olmazsak, Çanakkale’dekilere biz hesap veremeyiz. Onlar vazifesini yaptı. Bugün Sarıkamış’ın yıl dönümü, rahmetle, minnetle anıyoruz. Allah’uekber Dağları’nda isimsiz kahramanlar yatıyor. Donmak nedir bilir misiniz? Donmak, olduğun yerde hayatını değiştirmek, kıpırdayamayacak hale gelmek, bu nedir bilir misiniz? Ne için dondular? İlahi kelimetullah için dondular, 15 Temmuz kirli örgütün bu toprakları işkâl etme girişimi karşısında 250 tane evladımız hangi gerekçe ile şehit oldularsa onlar da Sarıkamış Dağları’nda aynı gerekçe ile şehadet şerbetini içtiler” dedi.

“Çanakkale’dekilere karşı yükümlülük yerine getirmemiş oluruz”

Salonda bulunan TÜGVA gençlerine seslenen Külünk, “Eğer biz TÜGVA geçleri bu ideallerine, bu mücadelesine omuz vermesek, sahip çıkmasak, ilahi kelimetullah uğruna, atılmış bu adımlara bu anlamda omuz vermesek Çanakkale’dekilere karşı yükümlülüğümüzü yerine getirmemiş oluruz. Çünkü onlar bedenlerini toprağa düşürülerek vatan için, bağımsızlık için, bayrak için, ümmet için, insanlık için bu büyük mücadelede müstebatlarını ortaya koydular” ifadelerini kullandı.

“Burası döşerse Medine döşer”

Anadolu topraklarının önemine değinen Külünk, “Anadolu topraklarında devlet olmak, millet olmak Lüksemburg’da devlet olmaya benzemez. Anadolu topraklarında devlet olmak, millet olmak evrensel bir sorumluluğun adresidir. Çünkü Anadolu toprakları bir dünyanın jeopolitik iki Anadolu topraklarında 1071 Malazgirt Zaferi’nin ardından kapıları sonuna kadar bize açılan Anadolu topraklarında Müslüman Türk’ün varlığı kıyamete dek devam edecek. Bu topraklarda varlığımızın sırrı üçüncü bin yıl medeniyeti inşa edip, insanlığın kurtuluşunun sorumluluğunun adresidir bu topraklar. Burası düşerse Medine düşer, burası düşerse Hacer-ul Esved taşının dibinde nöbet tutmak zorunda kalırsınız unutmayın? 15 Temmuz’daki bu işgalci örgüt Medine müdafaasını yıkmak için o kalkışmayı yaptı” açıklamasını yaptı