TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunu Üyesi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ’Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa, akşam tencere kaynamıyorsa bu erkek de gelir hıncını karısından alır’ sözlerine tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, ’Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa, akşam tencere kaynamıyorsa bu erkek de gelir hıncını karısından alır’ sözlerine tepki gösteren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, “Şiddetin hiçbir türlüsünün haklı görülmemesi gerekir. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı bir gaf değil, bilinçaltının ve gerçek düşüncelerinin dışa vurmuş halidir. Kadına uygulanan şiddetin sıradanlaşması, normalleşmesi ve hatta masumlaştırılması söz konusudur. Ekonomik sıkıntı çeken erkeğin uygulayacağı şiddetin bahanesi bulunmakta, şiddete sözde bir neden yaratılmaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu, erkek şiddetini haklı gösteren bu sözleriyle Türkiye’de kadına şiddet uygulayan her erkeğin eyleminin ortağı ve destekçi olduğunu kanıtlamıştır” dedi.

“Umarız ki her seçimi kaybeden ana muhalefet partisinin lideri hınçlaşmıyordur”

Kılıçdaroğlu’nun sarf ettiği sözlerden dolayı başta kendi eşi Sevim Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm kadınlardan özür dilemesi gerektiğini vurgulayan Özkal, “Ancak ne yazık ki Kılıçdaroğlu gibi kadına şiddeti haklı gösteren zihniyet var olduğu sürece yasalar, metinlerde kalacak ve kadına uygulanan şiddetin azaltılmasında her önlem yetersiz kalacaktır. Tüm kadınların, bu sözlere el birliğiyle tepki göstermesi gerekiyor. Konu AK Parti karşıtlığı olunca mangalda kül bırakmayan, anında sokaklara dökülen bazı sözde topluluklar başta olmak üzere tüm kadın örgüt ve derneklerini göreve çağırıyorum. Kemal Kılıçdaroğlu bugün şiddeti meşrulaştırma girişimde bulunarak Türkiye’deki tüm kadınlara uygulanan psikolojik şiddetin bir parçası olmuştur. Kemal Kılıçdaroğlu’nun zihniyetiyle düşünülürse erkeğin bir şekilde hıncını eşinden alması gerekiyordur ve normaldir. Umarız ki her seçimi kaybeden ana muhalefet partisinin lideri hınçlaşmıyordur” dedi.