Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da katıldığı bir açılışta öğrenciler ve konukların uzun süre beklemeleri üzerine açıklama yaptı. Bu durumu bir kader olarak nitelendiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bütün açılışlar böyle olur gençler. Siz de büyüdüğünüz zaman burada oturacaksınız, gençler de orada ayakta duracaklar. Bu değişmez bir kader, bütün bayramlar böyledir, açılışlar böyledir. Biraz insaflı olursak kısa zamanda biter, ama biraz daha keyifli olursak daha fazla sürer." şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'nın İnegöl ilçesinde aslen Ahıska kökenli Kazakistanlı hayırsever iş adamı Tarık Celaloğlu tarafından yaptırılan Naire Çikayeva Anadolu Lisesi ve Hayrullah Çıkayev Spor Salonu'nun açılışını yaptı. Türkiye'de 16 milyon, Bursa'da ise 500 binin üzerinde öğrencinin ders başı yaptığını anlatan Bülent Arınç, öğrencilere şöyle seslendi: "Cennet vatanımızın güzel parçası İnegöl'de en iyi eğitimi alın, bir an evvel yetişin, memleketin, insanlarımızın hizmetine koşun. Sizden bunu bekliyoruz."

Türkiye'de nüfusun genç olduğunu anlatan Arınç, milli eğitime 70 milyar lira civarında yatırım yapmalarına rağmen yetmediğini ve bu nedenle de hayırseverlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirterek, "Tarık Celaloğlu arkadaşımız bir Ahıska Türk'ü. Türkiye'ye borcunu ödemek için, bu memleketin, bu toprağın insanlarını nasıl sevdiğini göstermek için babasından annesinden, akrabalarından gördüğü Türkiye ve İnegöl sevgisini göstermek için böyle muazzam güzel bir okulu yaptı. Takriben 3 trilyonun üzerinde ki bir masrafı Tarık Celaloğlu sizin için yaptı gençler." şeklinde seslendi.

'AHISKA TÜRKLERİ BİRER KAHRAMANDIR'

Ahıska Türklerinin kahraman bir millet olduğunu anlatan Bülent Arınç, "Ahıska Türkleri bir destan yaşamışlardır. Zulüm görmüşlerdir, topraklarından sürülmüşlerdir. Dünyanın her tarafına dağılmışlardır. Stalin döneminin en acı zulümlerini bizzat yaşamış insanlardır. Ahıska Türkleri birer kahramandır, dürüsttür, çalışkandır, vatanına toprağına bağlıdır." ifadelerini kullandı.

Gençlere ve öğrencilere seslenen Bülent Arınç, sözlerini şöyle noktaladı: "Gençler ümidimiz sizde; yeter ki güzel okuyun, iyi tahsil edin, milli ve manevi değerlerinize sahip olun, başınızdaki öğretmenler size bunun için çok emek verecekler. Annenizi, babanızı çok sevin, onların sözlerinden çıkmayın, büyüklerinize her zaman şefkatli sevgili olun, küçüklerinizle güzel geçinin. Elbette kötü alışkanlıklardan uzak kalmak için gayret sarf edin. Biz sizleri kendimize örnek alıyoruz. Siz ne kadar iyi yetişirseniz bayrağımız, milletimiz vatanımız o kadar Türkiye'de ve dünyada başı dik olacak, ufuklara varacak."

Arınç, konuşmaların ardından hayırsever iş adamı Tadık Celaloğlu'na bir teşekkür plaketi takdim etti. Daha sonra protokol ile açılış kurdelesini kesen Arınç, bazı sınıfları gezerek inceledi.