HAK-İş Konfederasyonu’nun 39. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında düzenlenen 3. ‘Emek’ Kısa Film Yarışması Ödül Töreni’nde birincilik ödülünü kazanan yönetmen Suat Eroğlu’nun Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a tepki gösterdi. Eroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kısa film gösteriminin süresine müdahalede ettiği iddiasında bulundu.

Arınç kendisine tepki gösteren yönetmene, “Benim sözlerimin o kadar beyefendiyi üzmesi ve kalkıp burada beni saygısızlıkla suçlaması doğru değildi. Ben bunu hak etmedim.” diye cevap verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HAK-İş Konfederasyonu’nun 39. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında düzenlenen 3. ‘Emek’ Kısa Film Yarışması Ödül Töreni’ne katıldı. Rixos Otel’de düzenlenen ödül törenine Davutoğlu’nun yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TBMM İdare Amiri Hak İş Onursal Başkanı Salim Uslu, Hak İş Genel Başkanı Mahmut Aslan ve pek çok davetli katıldı.

Ödül Töreni’nde birincilik ödülünü kazanan yönetmen Suat Eroğlu’nun Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a tepki gösterdi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kısa film gösteriminin süresine müdahalede ettiği iddiasında bulunan Eroğlu, "Öncelikle herkese teşekkür ediyorum. Biz sizleri 2 saattir dinliyoruz ve hiçbir saygısızlık da bulunmadık. Keşke siz de bizim 10 dakikalık filmimize müdahale etmeseydiniz. Rahatlıkla izleyebilseydik, emeğe saygı görebilseydik emeğe saygınızdan dolayı teşekkür ediyorum Bülent Bey" diye tepki gösterdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan sonra bir konuşma yapılmasının doğru olmadığını düşündüklerini belirten Bülent Arınç, “Pek çok arkadaşımız da Sayın Mahmut Arslan'a artık konuşmalar yapılmasını, ödül törenine geçilmesini istediğini söyledi. Sayın Başbakanımız da ödüllerini verip ayrılacaktı. Bizler de mazeret beyan edip ayrılmış olacaktık.” dedi. Ödül töreninde bugüne kadar hiç karşılaşmadığı bir olayla karşılaştığını ifade eden Arınç, “Ödül alan arkadaşım bir konuşma yaptı ve bizi saygısızlıkla suçladı. Sayın Başbakanımız bir cevap verdi, kendisine teşekkür ediyorum. Sadece benim değil bütün burada arkadaşlarımıza da hislerine tercüman oldu. Ödül alan arkadaşımız Sayın Başbakanımızın konuşmasından sonra ne hissetti bilmiyorum ama ben birkaç cümleyle kendisine bir şeyler söylemek istedim. Bir defa bu ödül törenlerinde daha arkadan ikinciye, üçüncü ve dördüncüye de ödül vereceğimiz için bu kadar uzun süreyle bir tanıtımın yapılması olağan değil. Şüphesiz toplantının akışı içerisinde Sayın Başbakanımız tamamını görmek istedi. Olabilir ama arkadaşlarımızın da hissiyatlarını düşünerek elbette belli bir yerde kesilip ödüllerin takdim edilmesini uygun bulduğumu ifade ettim. Sonradan biraz da şaka yollu henüz vizyona gösterime girmemişse ‘şu sigaraların buzlanması lazım' dedim. 5,5 yıldır RÜTÜK'ten sorumlu bir Başbakan Yardımcısıyım. Bundan dolayı ceza alan, yerel, bölgesel televizyonların cezalarından kurtarmak için de son Torba Kanun'da bazı maddeler eklemiş olduk.” şeklinde konuştu.

"EMEĞİ TEMSİL EDEN SOL KOLU KALDIRMAK DEĞİLDİR"

“Yani, ben burada şunu söylemek istedim 'Artık bu kadar yeter'. birinci olduğuna göre takdir edildiğine göre çok başarılı bir film ama arkadan diğerleri olacağı için bu kadar uzun bir zaman da arkadaşlarımızın tutulması mümkün değil.” ifadelerini kullanan Arınç, “Bir Başbakanki iki ay sonra çocuklarına verdiği bir sözü yerine getirecek ama nezaketen ayakta arkadaşımızın yanında bu filmi izliyor. Yani, benim sözlerimin o kadar beyefendiyi üzmesi ve kalkıp burada beni saygısızlıkla suçlaması doğru değildi. Ben bunu hak etmedim ama yanınızda arkadaşlarınız var. Genç bir yavrumuz evladımız var. Emek vermişsiniz, biz emeğe saygı gösteriyoruz. Emeği temsil eden sol kolu kaldırmak değildir, bunlar geçmişte kaldı. Bunlar geçmişin sloganları. Artık dünyada fazla takipçileri de yok. Emeğe nasıl değer verilmesi gerektiğini Sayın Başbakanımız inancımızı da ortaya koyarak ifade etti. Emekle kültürü, ahlakı biraraya getirmek gerektiğini güzel bir şekilde ifade etti. Yani bu kol kaldırmalar, slogan atmalar, protestolar biraz geride kaldığını düşünüyorum. Ben bu topluluğun nezahetini bozmak niyetinde değilim ama sözünüzün altında kalmayacaktım, Sayın Başbakanımız cevap verdi. Ben de en azından bir ödül takdim etmek üzere arkadaşlarıma tekrar dönmek arzumu ifade ettim. Ben sizin yaptığınız bu eserin karşılığını almışsınız. Hak-İş Konfererasyonu, hangi inançta, hangi kültürde, hangi ahlaki yapıda, çalışma düzenimiz içinde hangi görüşleri temsil ettiğini çok iyi bildiğinizi zannediyorum. Böyle bir konfederasyon size birincilik ödülünü veriyorsa 3 defa 5 defa teşekkür etmeniz lazım." açıklamasında bulundu.