Avrupa Türk Birliği (ATB) Başkanı Erol Yazıcıoğlu, cumhurbaşkanı seçimlerinde Büyük Birlik Partisi (BBP) istişare kurulunun almış oldukları karara destek verdiklerini açıkladı. Erol Yazıcıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, “Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi'nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili yaptığı istişareler sonucu Genel Başkan Mustafa Destici ve Yönetim Kurulu'nun açıklamalarını saygıyla karşılıyoruz. İstişareye ve çıkan karara uymanın sünnet olması hasebiyle biz Avrupa Türk Birliği ve bize bağlı olan tüm teşkilatlarımızla karara uyacağımızı beyan ediyoruz. Siz değerli gönüldaşlarımızın, dava arkadaşlarımızın, ülküdaşlarımız Alperenlerin de bu karara uymanızı can-ı gönülden arzu ediyoruz.” dedi.

“ADAYLARI DA HALK BELİRLEMESİ GEREKİRDİ”

Avrupalı Alperenler, Türkiye ile dünyanın muhtelif bölgelerinde yaşayan gönüldaşların, teşkilatlandığı günden bugüne kadar cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini savunduklarını söyleyen Erol Yazıcıoğlu şöyle devam etti: “Umarız bu durum ileri ki yıllar içinde değişir ve milletin bağrından çıkmış insanlar da Cumhurbaşkanlığına aday olabilir. Ama ne yazık ki bu durum şu an için mümkün olmadığı gibi önünde yasal birçok engel bulunmaktadır. Mevcut durumda TBMM bünyesinde milletvekilliği yapan insanlar ancak aday gösterebiliyor ve bir aday çıkarabilmek için en az 20 milletvekilinin imzalı başvurusu gerekiyor. Bizim ve gönül bağı içinde olduğumuz Büyük Birlik Partisinin böyle bir imkânı olmadığı için diğer partilerin ve milletvekillerinin gösterdiği 3 aday üzerinden Cumhurbaşkanı seçilecektir.”

“DIŞ MİHRAKLAR BİZLERİ PARÇALAYIP, BÖLMEK İSTEMEKTEDİRLER”

Avrupa Türk Birliği olarak her daim halkın ve hakkın yanında olduklarını ifade eden Yazıcıoğlu, “Doğru bildiğimizi her daim söyledik ve yaptık. Doğruluğu, dürüstlüğü kendimize şiar edindik. Yanlışların ise hep karşısında durduk. Biz Alperenler ilkeli insanlarız. Ülkülerimiz doğrultusunda ilkelerimizle yaşar ve ilkelerimizin ışığında istişareler neticesinde kararlar alırız. Aldığımız kararları sonuna kadar savunur ve gerçekleşmesi için azami gayret gösteririz. Bizim Alperenler olarak bu duruşumuzdan rahatsız olanlar hep vardı. Bilhassa Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehadetinden itibaren teşkilatlar ve parti üzerinde oynanan oyunlar artırıldı ve parti ile ocaklar yok edilmek istendi. Son günlerde ise bu durum en üzücü şekliyle karşımıza geldi ve ortaya çıktı. Büyük Birlik Partisinin istişare sonucu almış olduğu karar bazı dış mihrakların muhalefetiyle karşılaştık. Bu dış mihrakların yapmaya çalıştı partimiz ve teşkilatlarımız üzerinden bizleri önce birbirine düşürmeye çalışıp, bizleri bölüp-parçalayıp-yönetmek istemektedirler. Bu duruma da ne yazık ki içimizde bazı arkadaşlarımız alet olmuş ve oyuna gelmişlerdir. Bizleri çok üzen açıklamalar ve hareketler olmuştur.” şeklinde konuştu.

“İÇ MESELELER SANAL ÂLEMDE KONUŞULMAZ”

Yazıcıoğlu, sözlerini “Alperenlerin teşkilat anlayışı; istişare sonucu alınan kararlara saygı gösterilmesi son derece önemlidir ve uyulması sünnettir. Parti veya teşkilatlarla ilgili eleştirilecek sebepler, noktalar veya olaylar varsa, bunu aile içi tartışır ve sonuçlandırır. Bunu hiçbir şekilde basın toplantısı düzenleyerek kamuoyunun önünde ifşa etmez. Malum basın/yayın kuruluşlarına malzeme olmaz ve olmamalıdır. Bir Alperen bunu yapmamalı. Hele bunu birde sanal âleme taşıyarak birbirimize hakaretlere varan cümleler ve kelimeler kullanmamalı.” diye sürdürdü.

“BAŞBAKAN, ASLA BU DÜŞÜNCESİYLE CUMHURBAŞKANI OLAMAZ”

Avrupa Türk Birliği (ATB) Başkanı, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun şu ifadelerini hatırlattı: ‘Bakın! Daha yakınlara kadar yeni Ortadoğu haritaları yayınlanırdı. Şimdiyse AKP'nin 'bizde bunun bir parçasıyız' dediği Büyük Ortadoğu kapsamına alınan Türkiye için işte bu ifade ettiğim haritalar yayınlanmaktadır. Ortadoğu da daha çok etnik, mezhebi çatışmaya, kan, kin ve nefretle kavgaların çoğaltılarak, istikrarlı bölünmelerle, kontrollü istikrarsızlıklarla Ortadoğu’yu yönetme amacını taşıyan Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir parçası, hatta onun eş başkanı olduğunu söyleyen Sayın Başbakan, asla bu düşüncesiyle cumhurbaşkanı olamaz!’ Allah seçim sonuçlarını devletimize ve milletimize hayırlı eylesin.”

Erol Yazıcıoğlu son olarak, “Terörist, katil devlet İsrail’i bir kez daha lanetlerken, Gazze de hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Tüm İslam âleminin Mübarek Ramazan Bayramı hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.