MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türk-İslam aleminin içine düştüğü ateş çemberinden süratle çıkması temennisiyle Türkmeneli’nin, Gazze’nin, bütün din kardeşlerimizin ve soydaşlarımızın bayramını kutluyor, hepsini selamlıyorum.” dedi.

Ramazan Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan Devlet Bahçeli, bayramın; paylaşmanın, dayanışmanın, hatırlamanın ve gönüllere girmenin eşsiz bir fırsatı, dostluğun, yakınlığın, hal ve hatır sormanın manevi miladı olduğuna dikkat çekti.

Bahçeli, bayram süresince büyüklerin ziyaret edileceği, küçüklerin sevindirileceği, umutların tazeleneceğine işaret ederek, “Dargınlıklar bitecek, yüreklerde vuslat tomurcukları açacak, ertelenmiş kucaklaşmalar ve gecikmiş buluşmalarla kardeşliğimiz daha da pekişecektir. Elbette geride kalan Ramazan ayında bizleri kahreden, düşündüren ve endişelendiren üzücü gelişmeler, anormal vakalar yaşanmıştır. Ortadoğu’da yaşanan insanlık dramı, hak ve hukuk ihlalleri, Gazze’den Türkmeneli’ne kadar kabaran şiddet dalgası milletimizi hüzne boğmuştur. Yanıbaşımızda süren insani felaketler bayramı buruk bir şekilde karşılamamıza neden olmuştur. Teessürle ifade ediyorum ki geride kalan günlerde masum canlar katledilmiş, mazlumlar hedef alınmıştır.” diye konuştu.

“İSLAM TOPLUMLARI ATALETE, TEPKİSİZLİĞE GÖMÜLMÜŞTÜR”

İsrail ve IŞİD’in kan döktüğünü, saldırılarını ara vermeksizin icra ettirdiğini belirten Bahçeli, “Türkmen soydaşlarımız, Gazzeli kardeşlerimiz zulüm parantezine alınmış, cinayetlere kurban gitmiştir. Barbarlık karşısında küresel vicdan duyarsız kalmış, İslam toplumları atalete, tepkisizliğe gömülmüştür.” ifadelerini kullandı.

İslam aleminin ve Ortadoğu’nun adil, kalıcı ve saygın bir barışa, sağlam bir uzlaşma ve anlaşmaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Bahçeli, şöyle dedi: “Aynı zamanda Türkiye’nin huzur ve bekası açısından da bu şarttır. Yapay ayrımlara, üretilmiş ve projelendirilmiş düşmanlıklara karşı herkes ittifak halinde dayanışmanın safında yerini almalı ve fitneye göğüs germelidir. Etnik, mezhep ve siyasi temelde kışkırtılan bölünmeler durmazsa, akan kan kesilmezse ve körüklenen ihtilaflar çözülmezse sadece Ortadoğu değil, tüm dünya bundan zarar görecektir. Ülkemizin ve komşu coğrafyaların dirliğe, birliğe ve sağduyuya ulaşması en büyük arzumuzdur.

“HEPİNİZİ SELAMLIYORUM”

Allah’tan niyazım odur ki her günümüz bayram olsun, her anımız sevinçle dolsun. Bu vesileyle aziz milletimin mübarek Ramazan Bayramı’nı içtenlikle tebrik ediyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Türk-İslam aleminin içine düştüğü ateş çemberinden süratle çıkması temennisiyle Türkmeneli’nin, Gazze’nin, bütün din kardeşlerimizin ve soydaşlarımızın bayramını kutluyor, hepsini selamlıyorum.”