MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, görevi başında terör örgütü tarafından şehit edilen öğretmenleri hatırlatarak, "Aziz şehitlerimiz bizleri affetsin. Yüzlerce öğretmenimize kıyan alçaklar bugün sütten çıkmış ak kaşıktır. Tüm infazların emrini veren canibaşına İmralı Adası’nda sekreterya hizmeti sunulması ayrı bir zulmet, apayrı bir alçalmadır." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Öğretmenler Günü dolayısıyla MHP Genel Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı. Bahçeli, öğretmeni ve öğretmenliği konuşmak için her yılın 24 Kasımını beklemenin doğru olmadığını söyledi. Öğretmenleri bir güne sıkıştırarak anma ve anlama kolaycılığının ahlaki olmadığını belirten MHP Lideri Bahçeli, "24 Kasım Günü söylenen yaldızlı sözlerin bir gün sonra unutulması, 24 Kasım’a damga vuran umut verici vaatlerin kısa süre içinde hiçe sayılması yıllardır tekrarlanan kısır bir döngüdür.” şeklinde konuştu.

Bahçeli, eğitimdeki aksamaların, öğretmenlerdeki bunalımların sosyal, ekonomik ve siyasal zeminde gecikmeksizin yankı bulacağına işaret ederek, esasen bugün yaşanan travmaların, kriz ve kargaşanın geri planında eğitim ve öğretimdeki açmazların ziyadesiyle belirleyici olduğunu kaydetti.

Öteden beri milli eğitim sistemine muhalif bakan gayri milli ve gayri ahlaki siyaset zihniyetin var olan tedrisattan sivrilerek bugünkü durumlarına nasıl geldiklerinin teferruatlı şekilde sorgulanması gerektiğini belirten MHP Lideri Bahçeli, "Demek ki eğitim sistemindeki zafiyetler öyle noktaya gelmiştir ki, hainler arka arkaya üremiş, milli ve manevi değerleri istismar eden defolu yüzler anormal ölçüde çoğalmıştır. Müşterek doğrularımızı reddeden, milli kimliğimizi tahrip eden, tarihi ve kültürel kazanımlarımızı hazmetme zorlukları çeken güruh, yıllar içinde kinlerini büyüte büyüte, öfkelerini bileye bileye bu noktaya gelmiştir. Bir yanda ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sözünden gurur duyan bizler, diğer yanda bundan ürken ve rahatsız olan iktidardaki bozuk kafalar aynı eğitim sisteminden süzülerek çıkmıştır. Bir yanda Türk’e ve Türk’üm seslenişine düşman, milleti 36’ya ayıran, Cumhuriyetle ve kurucu kahramanlarla ters düşmüş bir siyaset ve zihniyet akımı vardır. Diğer yanda Türk olmaktan iftihar eden, Türk milletine aidiyetlikten onur duyan, ecdat yadigarı emanetleri şeref gibi gören bizler samimiyetle ortadayız, meydandayız.” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLERE ÇOK ŞEY BORÇLU OLDUĞUMUZ SU GÖTÜRMEZ BİR GERÇEKTİR"

Devlet Bahçeli, "Ne talihsizliktir ki, malum çevrelerle aynı eğitim ve öğretim süreçlerinde yollarımız kesişse de, onlar ıslah olmadan, vicdanen aklanmadan, kulaklarına üfürülen dedikodularla yönlerini tayin etmişler, taraflarını belirlemişler, milletten kopmuşlardır. Aslına bakarsınız, milli eğitim sisteminin böylesi çelişkilere bulanması bir bakıma herkesin ayıbı, herkesin kusurudur. Buna çoğulculuk diyenlere şu hususu hatırlatırım ki, asgari ortak değerlerdeki karmaşa ve inkarcılığı çoğulculuk diyerek örtbas etme kurnazlığının asal gayesi çözülme ve bölünmedir. Bu itibarla, Türkiye’nin aleyhine kurulan ittifaklara çok dikkat etmek lazımdır. Türk milleti ve Türk devleti ancak bu uyanıklık ve kavrayış çerçevesinde varlığını idame ettirecektir. Şüphesiz ki, öğretmenlerimize şükran duyduğumuz, çok şey borçlu olduğumuz su götürmez bir gerçektir.” dedi.

"PKK SALDIRILARINDA HAYATLARINI KAYBEDEN YÜZLERCE ÖĞRETMENİMİZ HALA KALBİMİZDE"

“Dünden bugüne hiçbir tehdit, hiçbir tehlike, sınıflardan parlayan eğitim ve öğretim aydınlığını engelleyememiştir.” şeklinde sözlerini sürdüren Bahçeli, “Öğretmenlerimiz zulüm görmüş, çile çekmiş, parasız kalmış, mağdur olmuş, teröristlerin saldırısına uğramış; ne var ki sahip oldukları saygınlıklarından ödün vermemişlerdir. Bugüne kadar, PKK’nın hunhar saldırılarında meydana gelen kayıplarımız sadece güvenlik güçlerinden oluşmamaktadır. Zor şartlar altında öğrencilerine bir kelime öğretebilmek için çırpınırken PKK saldırılarında hayatını kaybeden yüzlerce öğretmenimiz hala kalbimizde, hala aklımızdadır.” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, görevi başındayken kaybedilen öğretmenlerin acısının henüz dinmediğine işaret ederek, şehit edilen bazı öğretmenlerin nerede ve ne zaman hayatını kaybettiğini sıraladı. Bahçeli şöyle devam etti: "Aziz şehitlerimiz bizleri affetsin. Yüzlerce öğretmenimize kıyan alçaklar bugün sütten çıkmış ak kaşıktır. Tüm infazların emrini veren canibaşına İmralı Adası’nda sekreterya hizmeti sunulması ayrı bir zulmet, apayrı bir alçalmadır. PKK’nın hatırını kırmamak, bir dediğini iki etmemek için olağanüstü çaba harcayan hükümet, masum öğretmenlerimizi ne olarak görmektedir? Başbakan bize cevap versin, şehit edilen öğretmenlerimizin hesabını kim verecek, dökülen gözyaşlarını, katlanılan acıları kimler telafi edecektir? Dün Tunceli’ye giderek terörist Rıza ve çetesinden özür dilemenin erdem olduğunu ifade eden Davutoğlu, PKK’dan ve Öcalan canisinden ne zaman özür dileyecektir? Nasıl olsa özür dileme furyası modadır, hainlerden özür dilemek için AKP kuyruğa girmiştir. Geçmişin karanlık isimleri bir bir övülmektedir. Ancak öğretmenlerimizi kimlerin, hangi kansızların şehit ettiğini konuşan, kendisine mesele yapan yoktur."

"DAVUTOĞLU YÜREĞİ VARSA CEVAP VERSİN"

“Başbakan Davutoğlu yüreği varsa cevap vermelidir” diyen Bahçeli şu soruları yöneltti:
- Öğretmenlerimizin yanında, vatana bağlılığı, millete sadakati vaaz eden sayısız din görevlisinin PKK tarafından katledilmesinin hesabını kim verecektir?
- Gece yarısı yaptığı baskınlarla maden ocaklarında, inşaat sahalarında katlettiği mühendislerimizin, işçilerimizin hesabını kim verecektir?
- Şehirlere yaymaya çalıştığı eylemleri esnasında ateşe verdiği evlerde, çarşılarda, dükkânlarda yanan kadın, kız, çocuk ve yaşlılarımızın hesabını kim verecektir?
- Kardeşim dediği insanlara sağlık vermekten başka bir derdi olmayan fedakâr hemşireleri, doktorları öldürenlerin hesabını kim verecektir?
- Elektrik götürmekten, su bağlamaktan, yol açmaktan başka bir niyeti olmayan masum kamu görevlilerine yönelik cinayetlerin hesabını kim verecektir?
- Ülkelerini korumaktan başka bir amaçları olmayan kahraman korucuların köylerindeki bebeklerin, kadınların katliamlarının hesabını kim verecektir?”

Bahçeli, kendilerine göre hesap vereceklerin belli olduğunu belirterek, “PKK isimli kiralık tetikçi örgüt, döktüğü şehit kanından, sahip olduğu hain emellerden dolayı suçludur. İmralı’da yatan vampir, onbinlerce insanımızın ölüm emrini vermekten dolayı suçludur ve ömür boyunca cezasını çekecektir. AKP ve HDP isimli terör yedekleri, bölücülüğü meşrulaşması için her türlü ayak oyunlarından dolayı millet ve tarih önünde müştereken suçludur. Ve suçluların cezasız kalmamasının, hukukun ve hukuk devletinin vazgeçilmez ilkesi olduğunu herkese bildirmek isterim.” değerlendirmesinde bulundu.