Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti’nin yeni genel başkanı ve muhtemel başbakanın belirleneceği olağanüstü kongreye bazı basın kuruluşlarının akredite edilmemesini değerlendirdi. Cihan Haber Ajansı, Zaman Bugün gazeteleri ile Samanyolu, Bugün TV ve Kanaltürk gibi televizyon kanallarının kongreye akredite edilmemesi sorulan Bahçeli, “Havuz doldu. Havuzun dışında kalacaklara da birşey demek mümkün değil. Havuz ağzına kadar doldu.” dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bahçeli’ye partisinin cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin edeceği törene katılıp katılmayacağı soruldu.

Devlet Bahçeli, “MHP, Türk devlet geleneğini ve felsefesini çok iyi bilen siyasal bir kurumdur. Cumhurbaşkanlığı yemin töreninde TBMM’de olacaktır.” cevabını verdi.

Ardından Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olarak göreve başladıktan sonra Türkiye genelinde yapacağı mitinglere karşı MHP’nin de miting hazırlığı yaptığı iddiaları sorulan Bahçeli, “Cumhurbaşkanı seçildikten sonra, geçmişteki alışkanlığı paralelinde, 81 ilde miting yapmayı düşünenin amacı netleştikten sonra MHP sayın Erdoğan nerede miting yapıyorsa aynı yerde aynı gün aynı saatte miting yapacaktır.” şeklinde konuştu.

Son olarak AK Parti’nin kongresine bazı basın kuruluşlarının akredite edilmesine ilişkin değerlendirmesi sorulan Bahçeli, “Havuz doldu. Havuzun dışında kalacaklara da bir şey demek mümkün değil. Havuz ağzına kadar doldu.” ifadelerini kullandı.