Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Şükrü Aslan başkanlığında bir grup akademisyenin hazırladığı ‘Türkiye’deki etnik kimlikler’ raporunun kendisi tarafından hazırlatılmadığını söyledi. Çelik, "Yakın coğrafyamızda kültürel kimlik olarak ne varsa biz buna kendimizi yükümlü addediyoruz. Biz bu nedenle bütün çalışmalarla ilgileniyoruz. Etnik bir harita ortaya çıkarılması gibi bir çalışma talebimiz olmamıştır. Bizim üniversitelerin yaptığı her çalışmadan kendi politikalarımız çerçevesinde faydalanırız." dedi.

    Bakan Çelik, ulusal bir gazetede yer alan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Şükrü Aslan başkanlığında bir grup akademisyenin hazırladığı Türkiye’deki etnik kimlikler raporunun kendisi tarafından hazırlandığına yönelik haberlerin doğru olmadığını söyledi. Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, haberin yapılış biçiminin doğru olmadığını kaydetti. Çelik, "Beni ziyaret eden bazı rektörlerimizle üniversitelerin yaptığı çalışmalar hakkında konuşurum. Ellerinde ne tür araştırmalar var ne gibi çalışmalar yapıyorlar diye. Mimar Sinan Üniversitesi’nin araştırmalarını izlerken bu tür çalışmalardan bahsedildiğinde bizim bu tür çalışmalardan faydalanabileceğimizi ifade ettim." şeklinde konuştu.

    Kendilerinin resmi başvuru yaparak böyle bir çalışma yaptırmalarının söz konusu olamayacağını kaydeden Çelik şöyle devam etti: "Ben etnik milliyetçilik, siyaset ve kimlik siyaseti gibi meselelere çok iyi bakmayan birisiyim. Dolayısıyla, Türkiye’de geçmişte tek kimlikli tek renkli kültür politikası vardı. Biz de bakanlık olarak istek kültürel, siyasi, mezhepsel kimlikleri korumak ve bunların gelişmesine yardımcı olmak mükellefiyetindeyiz. Yakın coğrafyamızda kültürel kimlik olarak ne varsa biz buna kendimizi yükümlü addediyoruz. Biz bu nedenle bütün çalışmalarla ilgileniyoruz. Etnik bir harita ortaya çıkarılması gibi bir çalışma talebimiz olmamıştır. Bizim üniversitelerin yaptığı her çalışmadan kendi politikalarımız çerçevesinde faydalanırız."