Mersin’in Silifke ilçesinin bin 400 rakımındaki en büyük yayla mahallesi Kırobası’na Yörüklerle buluşmaya gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, teröre meydan okudu.

Beraberinde Mersin Valisi Ali İhsan Su, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik ve AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin ile birlikte bin 400 rakımlı Kırobası yaylasına gelen Bakan Elvan’ı Yörükler davullarla zurnalarla karşıladı.

"Bizim gücümüzü asla kıramayacaksınız"

Mahalle merkezinde vatandaşlara seslenen Bakan Elvan, "Bir taraftan terörle mücadele ediyoruz. Ülkemizin büyümesinden, güçlenmesinden rahatsız olanlara karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Diğer taraftan da ülkemizin gelişmesi kalkınması ve büyümesi için olanca gücümüzle gece gündüz çalışıyoruz. Evet bizim gücümüzü kırmak isteyenlere buradan sesleniyorum. Bizim gücümüzü asla kıramayacaksınız. Bizim büyümememizi engellemek isteyenlere seslenmek istiyorum. Bizim büyümemizi ve güçlenmemizi engelleyemeyeceksiniz. Biz Türkiye olarak bu millet burada olduktan sonra vatanını, milletini, devletini ve bayrağını seven insanlar olduktan sonra bu ülke güçlenmeye ve büyümeye devam edecektir. Onlar ne söylerlerse söylesinler, onlar ne yaparlarsa yapsınlar. Biz milletimize güveniyoruz. Biz vatansever milletimize, biz bayrağını seven milletimize kısacası insanlarımıza güveniyoruz. Onun için biz büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğiz. Allah’ın izni ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan önderliğinde Türkiye büyüdükçe büyüyecek ve güçlenecektir. Nasıl bizleri hiç kimse yolumuzdan caydıramazsa işte bu Yörük kardeşlerimizin bize olan desteğini kimse caydıramayacaktır" dedi.

"Ülkemize saldıranlar var"

Milletin desteği ile Türkiye’nin büyüdükçe büyüyeceğini belirten Bakan Elvan, "Sizlerin desteği ile önümüz açılacak. Büyüdükçe büyüyeceğiz. Bizler hizmet yapmaya devam edeceğiz. Sizlerin hizmetkarı olacağız. Sizlerin efendisi olmadık. Olmayacağız da. Siz Yörük kardeşlerimiz bu vatan, bu millet, hele hele bu toprakları toprak yapan siz değerli kardeşlerimizin sevgisini yadsıyamayız. Sizlerle ne kadar övünürsek ve gurur duyarsak azdır.

Sizler nasıl bizim kültürümüze değerlerimize sahip çıkıyorsanız, bize düşen görevde işte bu değerlere, bu kültürlere sahip çıkmak ve korumaktır. Biz değerlerimizle ayaktayız. Bizi biz yapan değerlerimizi kaybetmemeliyiz. Geçmişimizi unutmamalıyız. Geçmişimizle gurur duymalıyız. Bazı insanlar vardır geçmişi ile konuşmak istemezler. Biz ama biz geçmişimizle gurur duyuyoruz. Ülkemize saldıranlar var. Ülkemiz üzerinden hesap yapmak isteyenler var. Ülkemizi parçalamak ve bölmek isteyenler var. Ama şundan emin olunuz. Onlar ne yaparsa yapsınlar. Artık Türkiye eski Türkiye değil. Artık Türkiye güçlü, ülke ekonomisi ile milletin birliği beraberliği, vatan bayrak ve millet sevgisi varken, sizin o güçlü desteğiniz oldukça bizi kimse parçalayamaz" diye konuştu.

"Türkiye’nin önünü açacağız"

Türkiye’nin önünü açacaklarını belirten Bakan Elvan, "Yeter ki sizin güçlü desteğiniz devam etsin. Bir olacağız. Beraber olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. Bizim önümüzü kesemeyecekler. Yeter ki o sizin güçlü desteğiniz devam etsin. Kenetleneceğiz. Amansız bir mücadele veriyoruz. Sadece PKK terör örgütü değil, FETÖ terör örgücü, DAEŞ terör örgütü ve DHKP/C terör örgütleri ile amansız mücadelemiz sürüyor. Bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz. Biliyorsunuz bunları taşeron olarak kullanıyorlar. Bunları kullananlara karşı da mücadelemizi sürdüreceğiz. Terör örgütlerinin inine giriyoruz. Nerede olurlarsa olsunlar onları yok etmek için mücadelemizi yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Onların kökünü sizlerin desteği ile kurutacağız. Türkiye’nin önünü açacağız" ifadelerini kaydetti.

Kırobası Muhtarı Fuat Avcı, Bakan Elvan’a plaket takdim etti.