Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı binasında verilecek olan resepsiyonla ilgili "Oraya gidenler kirlenmiş sayılırlar" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Yıldız, "Ama karşısındakileri bu tür itham etmek bu tür ithamlar genelde iki tarafı sivri kılıç gibidir. Karşısında dokunmazsa gelir kendisine dokunur." derken Soylu da "Bu tür eleştiriler üslup ve seviye sorununu işaret eder." şeklinde konuştu.

Enerji Bakanı Yıldız ve Süleyman Soylu, cuma namazını Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte AK Parti Genel Merkezi'nin bulunan Başyazıcıoğlu Camii'nde kıldı. Cami çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan iki AK Partili isme Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları soruldu.
Enerji Bakanı Yıldız, "Bu tür yorumu yapanlar, kendi kredibilitesi ile alakalı kamuoyunda tartışılır hale gelirler. Böylemesine genellemeler yapmak anamuhalefetin bir genel başkanına hiç ama hiç yakışmaz. Kendileri gelmiyor olabilirler, tercihlerini böyle kullanıyor olabilirler. Ama karşısındakileri bu tür itham etmek bu tür ithamlar genelde iki tarafı sivri kılıç gibidir. Karşısında dokunmazsa gelir kendisine dokunur. Ben tavsiye etmiyorum şahsen." diye konuştu.

Süleyman Soylu ise "Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir seviye sorunu var. Ben bunun da çok çabuk düzelebileceği kanaatinde değilim. Siyaset hem milletin gelenekleri üzerinden hem de devletin gelenekleri üzerinden yapılır. Bu tür eleştiriler üslup ve seviye sorununu işaret eder. Maalesef anamuhalefet partisinin genel başkanı gün geçtikçe ve 2015 seçimleri de yaklaştıkça, sonu da yaklaştıkça bizi de kendi üslup ve seviye sınırına çekmeye çalışıyor. Ama orada olmayacağımızı şimdi söylemek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.