MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için üretilen otokar zırhlı araçlarının terör örgütü PKK'da ne işi olduğunu sordu.

    Türkkan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Bir Türk firması olan Otokar'ın emniyet ve iç güvenlik için de araç üretmekte olduğunu dile getiren Türkkan, bu araçların zaman zaman terörle mücadelede Mehmetçik tarafından kullanıldığını ve kullanılmakta olduğunu söyledi.

    "Otokar’ın polis ve asker için ürettiği araçların son dönemde Terör örgütü PKK tarafından da kullanıldığı görülmüştür. Yerli bir firmanın kritik görevler için ürettiği araçların eli kanlı terör örgütünün eline nasıl geçtiği acil olarak açıklanmaya muhtaç bir konudur." diyen Türkkan, şu soruları yöneltti:

    Bir Türk firması olan Otokar’ın polis ve asker için ürettiği araçların özellikle son dönemde PKK tarafından kullanılması ne anlama gelmektedir, bu araçlar PKK’nın eline nasıl geçmiştir?

    Otokar artık bu araçları gizliden gizliye terör örgütüne de mi pazarlamaya başlamıştır?

    Otokar firmasının ürettiği ve kritik bölgelerde kritik görevler için kullanılan araçların PKK tarafından da kullanılmaya başlanması sözde çözüm sürecinin bir parçası mıdır?

    Bu şekilde terör örgütünün kullanımına sunulan yerli firmaların ürettiği başka malzemeler de var mıdır?