Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, sabah saatlerinde İzmir’de başlayan operasyonların algı oluşturmaya yönelik olduğunu söyledi. İstiklal Mahkemeleri’nden, darbelerden, tek parti üzerinden oy isteyen bir zihniyetin bugün aynı uygulamaları yaptığını kaydeden Bal, “Siz ilelebet iktidarda kalmayacaksınız. Bu kadar yolsuzluk soruşturması varken, bu kadar dünyada dışlanmışken, bu kadar kara para iddiaları varken, El Kaide ve IŞİD ile bağlantılar iddia edilirken çok devam etmezsiniz. Bir gün bu size döner.” dedi.

Milletvekili Bal, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında İzmir’de başlatılan operasyon ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Algı operasyonu ve psikolojik savaşın devam ettiğini belirten Bal, “İzmir’de asker ve sivil bazı bürokratlarının devletin gizli belgelerini sızdırmakla suçlandığı ve İzmir Liman İşletme Müdürlüğü’ndeki rüşvet ve yolsuzlukla ilgili takip yapan ve soruşturmayı yürüten polisler, kendileri soruşturulur duruma düştüler, gözaltına alınmaya başladılar. İşin ilginç tarafı bu limanla ve yolsuzlukla ilgili soruşturmada eski Ulaştırma Bakanı’nın bacanağı da var. Yani ben sandıktan çıktıysam bana ve benim yakınlarıma yönelik soruşturma yapamaz, takip edemezsiniz. Ederseniz bunun cezasını ödersiniz. Soruştururken soruşturulacak duruma düşersiniz.” dedi.

“YOLSUZLUK ZANLILARINI BIRAKAN HAKİMLERİN ATANMASI TESADÜF MÜ?”

Sabah 05.30 civarlarında İzmir’de, Aydın, Erzurum’da 30 polis hakkında gözaltı ve adreslerinde arama kararı çıkmasında, daha önce yapılan hukuksal değişikliklerin olduğunu belirten Bal şöyle devam etti: “Önce yargıyı dizayn edeceksiniz. 160 yıllık Sulh Ceza Mahkemelerini kaldıracak, onun yerine düzmece Sulh Ceza Hâkimlikleri oluşturacaksınız. Bunu da daha önce dizayn ettiğiniz HSYK 1. Dairesi bu mahkemelere hâkimleri atayacak. Ayakkabı kutuları ile yakalanan Halk Bankası Genel Müdürü’nü bırakan Haluk Pür’ün atanması tesadüf mü? Zerrab’ı bırakan İslam Çiçek’in atanması tesadüf mü? Bir üst mahkeme yerine başka bir hâkime itiraz yapılması tesadüf mü? Karşımızda İstiklal Mahkemeleri’nden, darbelerden, tek parti üzerinden oy isteyen bir zihniyetin aynı uygulamaları yaptığını görüyoruz. Bu milletin gözünden kaçmıyor.”

“AK PARTİ DAHA ÖNCE DURDUĞU YERDE DURMUYOR”

İktidarın yapmış olduğu uygulamaların çok uzun süreli olmadığını belirten Bal, AK Parti’nin geçmişteki çizgisinde durmadığını kaydetti. Bal, “Siz ilelebet iktidarda kalmayacaksınız. Bu kadar yolsuzluk soruşturması varken, bu kadar dünyada dışlanmışken, bu kadar kara para iddiaları varken, El Kaide ve IŞİD ile bağlantılar iddia edilirken çok devam etmezsiniz. Bir gün bu size döner. Bu kılıç size doğru çevrilebilir. Ben bunu da istemen. Çünkü AK Parti kapatılmaya yönelik dava açıldığında, ‘Partiler gazete kupürleriyle kapatılamaz’ diye savunmuştum. Ben aynı yerde duruyorum ama parti durduğu yerde durmuyor. Dün korkuları olduğu için durmadan demokrasi, kardeşlik, hukukun üstünlüğü diyorlardı. Zira o gün baskılardan, korkulardan dolayı diyorlarmış. Ne zaman korkular bitti gerçek yüzleriyle toplumu dizayn etmeye başladılar.” açıklamalarında bulundu.