Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Türkiye’nin terörle mücadelesi her şeye rağmen her şartta devam edecektir. Bunlar terörle mücadelemizi zaafa düşürmez Türkiye’nin daha etkin mücadelesi bundan sonra da sürecektir” dedi.

Bozdağ, TBMMB Genel Kurulu’nda milletvekillerine bilgi verdi. Şırnak ‘ta meydana gelen göçükte 8 vatandaşımız kalmıştır. Bunlardan 7’si maalesef hayatını kaybetmiş, bir tanesi kayıp durumdadır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Şu anda bütün ilgili birimler olay yerinde ve umarım ki kayıp olan vatandaşımız sağ salim ulaşma imkanı olur” ifadelerini kullandı.

Enerji Bakanı’nın açıklamasına ilişkin olarak Bozdağ, açıklamanın savunma açıklaması olmadığını söyleyerek, “Oradaki madenin durumunu tespitine dair bir açıklamadır. Ruhsatsız, izinsiz, kapalı olan, kapalı olduğu bilinen ve kapalı olup olmadığı kontrol edilen bir maden. Maalesef burada para hırsıyla, kaçak yollarla çalıştırma yapan birileri var. Devlet denetim yapıyor. Buna rağmen bir çalışma yapılmış. Bunlarla ilgili adli süreç başlatılmıştır. Her türlü tetkik yapılıp, ilgili kişiler hakkında yasal gereklilikler neyse o yapılacaktır” şeklinde konuştu.

Mersin’de patlamaya ilişkin olarak Bozdağ, “Şu anda olay taze, henüz net rakamları, olaya dair detaylı bilgiyi verme imkanım yok. Elimde bazı bilgiler var, onlarda teyitli değil. Yaralılar olduğuna dair bilgiler var. Ambulanslar olay yerine sevk edilmiş. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye’nin terörle mücadelesi her şeye rağmen her şartta devam edecektir. Bunlar terörle mücadelemizi zaafa düşürmez Türkiye’nin daha etkin mücadelesi bundan sonra da sürecektir” dedi.