Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’ye 3 milyon Suriyeli mülteci geldiğini, eğer Musul’dan da mülteciler çıkacak olursa bunların Washington’a değil Türkiye’ye geleceklerini belirterek, bu sebeple Musul’daki ve Suriye’deki her gelişmenin Türkiye’yi ilgilendirdiğini söyledi.
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin (MAKÜ) 2016-2017 akademik açılış töreni kapsamında ilk dersi verdi. MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu’nda düzenlenen açılış töreninde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a eşi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve protokol mensupları eşlik etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tanıtım filmi izlendi. Programda ayrıca MAKÜ Müzik Anabilim Dalı Başkanlığı’nın düzenlediği konserde Teke yöresi eserleri seslendirilerek, halk oyunları gösterisi yapıldı.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin Bölgesel Kalkınma Projesi kapsamında hayvancılık projeleri üretecek üniversite olarak seçildiğini hatırlatan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Bugün burada bu üniversitede bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Biz de her ne kadar siyasetin içinde olsak da ne zaman üniversitelere çağrılsak geliyoruz. Üniversitelerde bulunmak bizim için her zaman en değerli sorumluluklarımızdan biridir. MAKÜ’ye koşarak sevinç içinde geldim. Bunun birkaç nedeni var. Bunlardan birincisi ismi Mehmet Akif Ersoy. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Necip Çölleri’nde de olsaydı, orada da MAKÜ’yü ziyaret ederdik. İkincisi bende Burdurlu sayılırım, Burdur’un eniştesi olduğum için üniversitede bulunarak önemli bir sorumluluk. Üçüncüsü de rektör bey benim öğrencim İstanbul’dan, bu benim üniversiteye üçüncü gelişim. Çok şükür her geldiğimizde MAKÜ’nün hem sayıca, öğrenci ve öğretim üyelerimizin sayıca çoğaldığını ve fiziki kapasitesi itibariyle yukarıya doğru yükselmekte olduğunu görüyor ve iftihar ediyoruz. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Bölgesel Kalkınma Projesi çerçevesinde Türkiye’de seçilen 5 üniversiteden birisidir. Bu hafta Beştepe Külliyesi’nde yapılan törende bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanmıştır. Artık üniversiteniz hayvancılık alanında Türkiye’nin proje üniversitesi halindedir. Türkiye’nin hayvancılığına büyük destekler verecek olması, aynı zamanda şehir için de önemli bir kazanımdır. Bu bölge ve yöre için fevkalade bir kazanımdır. Sizin yanınızda ve arkanızda olduğunuzu bilmenizi isterim” dedi.
“Asım’ın nesline bilginin yanında dünyada şimdi eksik olan ne varsa onları yeniden üretmek ve onların üzerinden insanoğluna huzurlu bir hayatı sunmak düşüyor”
Öğrencilere 2016-1017 akademik yılının ilk dersini veren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ilmin güçlü, hikmetli, irfanlı ve aksiyonlu olması ve insanın önce kendisini bilmesi ve ilmiyle insanlara hayırlı ve faydalı olması gerektiğini söyledi. Yaşadığımız çağın bilgi ve bilgi teknolojileri çağı olduğunu ifade eden Kurtulmuş, “Bugün yaşadığımız çağın adı bilgi çağıdır, bilgi ekonomileri diyoruz. Bu dönemin en önemli özelliklerinden birisi de en fazla bilginin üretildiği dönem olduğunun farkındayız. Dünyanın her yerinde muazzam bilimsel çalışmalar yapılıyor ve sadece bilgi olarak değil, bu bilginin sonunda insan hayatını kolaylaştıracak teknoloji araç gereç geliştiriliyor. İnsanlık tarihinin teknolojik çalışmaları en yüksek seviyede ilerliyor. İnsanlar çok fazla bilgiye sahip. Madalyanın tersini çevirdiğinizde bu kadar bilgi, teknoloji ve eşyaya sahip olan insanoğlu, diğer taraftan savaşlar, işgaller ve fakirlikler yaşıyor. Dünyanın bir tarafı büyük zenginlikler yaşıyor ve diğer tarafında ise yarım bardak temiz suyu olmayan, yarım dilim ekmeği olmayan milyonlar mevcut. Dünyada her şey var ama maalesef barış yok, adalet yok, hakkaniyet yok, paylaşım, huzur ve saadet yok. Esas üniversitelerimizin ve bilgi ile uğraşması gerekenlerin tam da üzerinde durması gereken nokta burasıdır. Asım’ın neslini karşımda gördüğüm için bunları söylüyorum. Asım’ın nesli olarak bu eksikliği gidermek durumundayız. Bilgi tek başına yeterli olmuş olsaydı şu anda 7 milyarı aşkın insan mutluluk ve huzur içinde yaşardı. Bilginin sonuçlarını üretmek tek başına yeterli değildir. O zaman Asım’ın nesline bilginin yanında dünyada şimdi eksik olan ne varsa onları yeniden üretmek ve onların üzerinden insanoğluna huzurlu bir hayatı sunmak düşüyor” dedi.
Konuşmasında FETÖ’yü işaret eden Numan Kurtulmuş, “Şimdi niye FETÖ benzeri çeteler ortaya çıkıyor. Özelliğine bakıyorsunuz kapalı, girmek de, çıkmak da problem. Sadece kendi adamlarını Müslüman olarak kabul ediyor, onun dışındaki kimseyi adam yerine koymuyor" diye konuştu.
“Eğer Musul’dan da mülteciler gelecek olursa bunlar Washington’a gitmeyecekler, bize gelecekler”
Suriye ve Musul’daki her konunun Türkiye’yi ilgilendirdiğini ifade eden Kurtulmuş, “Suriye’de, Musul’da uğraşıyoruz. 3 milyon Suriyeli mülteci geldi. Eğer Musul’dan da mülteciler gelecek olursa bunlar Washington’a gitmeyecekler, bize gelecekler. Suriye’nin her köyündeki, Musul’daki her gelişme Burdur’u, bütün Türkiye’yi ilgilendiriyor. Türkiye yeni dünyanın inşallah parlayan yıldızı olacaktır. 15 Temmuz’da da bazı hainler Türkiye’nin hızlı koşusunu engellemek istediler, ayaklarını kırdık ve kenara attık onları. Hepsinin gayesi aynıdır, Türkiye’nin hızını kesmek, ayağına çelmek takmak. Dostu düşmanı bileceğiz ve sadece gölgelerde değil, gölgelerin arasındaki esas olanlarla uğraşacağız. Onlara inat birliğimizi, dirliğimizi koruyacağız. Kendimizi iyi yetiştireceğiz. Allah’ın izniyle güçlü bir Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un konuşmasının ardından MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, hediyeleri takdim etti.