Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, “Dün ve evvelsi gün Avrupa’da yaşananlar tam da kötülüğün, İslam düşmanlığı, Türkiye düşmanlığı, Erdoğan düşmanlığı üzerinden örgütlenmiş şeklidir. Bu örgütlü, planlı, Türkiye düşmanlığı üzerine oturan bir zihinsel altyapının dışa vurumudur. Birkaç gündür Avrupalı dostlarımıza düzünden söylüyoruz tersinden söylüyoruz anlamıyorlar. En yakın zamanda anlayıp, mahcup olup, Türkiye’den özür dileme noktasına geleceklerinden eminiz. Bu gittiğiniz yol yol değildir, Bu artan İslamofobinin ve Avrupa’da ayak sesleri duyulan yeni faşizmin yükselen sesidir” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Haliç Kongre Merkezi’nde Diyanet Vakfı tarafından düzenlen “Uluslararası İyilik Ödülleri” törenine katıldı. Törende konuşan Kurtulmuş, “Avrupa’nın ortasında açık bir mülteci düşmanlığını görüyoruz. Açık bir İslamofobi görüyoruz. Bunların bir tezahürü olarak bütün bu oyunları bozacak güçlü bir Türkiye olmasın diye Türkiye düşmanlığı ortaya konduğunu görüyoruz. Erdoğan karşıtlığı üzerinden siyaset ürettikleri görüyoruz. Dün ve evvelsi gün Avrupa’da yaşananlar tam da kötülüğün İslam düşmanlığı, Türkiye düşmanlığı, Erdoğan düşmanlığı üzerinden örgütlenmiş şeklidir. Sayın Dışişleri Bakanımızın uçağının indirilmemesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın konsolosluğumuza 30 metre kala durdurulması ve Hollanda’dan çıkarılması, sadece yolunu şaşırmış birkaç siyasetçinin ortaya koyduğu bir iş değildir. Bu örgütlü, planlı, Türkiye düşmanlığı üzerine oturan bir zihinsel altyapının dışa vurumudur. İstiyorlar ki güçlü bir Türkiye olmasın. Ne yaparsanız yapın Türkiye mazlum milletlere liderlik yapmaya devam edecek ve bu oyunları bozacaktır. Birkaç gündür Avrupalı dostlarımıza düzünden söylüyoruz tersinden söylüyoruz anlamıyorlar. En yakın zamanda anlayıp, mahcup olup, Türkiye’den özür dileme noktasına geleceklerinden eminiz” diye konuştu.

“Bugün Türk siyasetçilerinin Türk toplumu ile buluşmasına müsaade etmiyorsunuz. Bu gittiğiniz yol yol değildir. Bu, artan İslamofobinin ve Avrupa’da ayak sesleri duyulan yeni faşizmin yükselen sesidir” diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Böyle yapmaya devam ederseniz, uluslararası hukuk kurallarına uymamaya devam ederseniz, yükselen neonazizmin etkisi altında kalmaya devam ederseniz, birkaç sene sonra Avrupa’da mutedil siyasetçilerin bile siyaset yapma zemini kalmayacak. Faşistler, sağcılar, ırkçılar Avrupa’nın her tarafından başını çıkaracak, barış yanlısı bütün Avrupalı siyasetçileri de baskı altına alacaklardır. Hollandalı, Almanyalı bütün siyasetçilere sesleniyorum. Zihninizin arkasında var olan o geleneksel İslam düşmanlığını, şark karşıtlığını bir tarafa bırakın, insanlığı, iyilik değerlerini yeniden özümseyin. Demokrasinin, insan haklarının kurallarını tahkim edin. Bugün devam ettiğiniz gibi devam ederseniz birkaç sene sonra Avrupa’da siyasetin zemini kalmaz."