Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul-Ankara arasında çalışacak Yüksek Hızlı Treni'nin (YHT) açılışını yapmak için Eskişehir’e geldi. Bir grup vatandaş, Başbakan Erdoğan’ı kent merkezinde ellerinde Türk bayrakları ile oturarak protesto etti ve 'Ali'nin katili Eskişehir'den defol' sloganı attı.

Başbakan Erdoğan’ın Eskişehir’e gelmesi nedeniyle, olağanüstü güvenlik tedbirleri alındı. Çevre illerden Eskişehir’e çevik kuvvet ekipleri geldi. Polis müdürleri birbirleri ile güvenlik tedbirlerini cep telefonu mesajı atarak aldılar. Bu arada, Başbakan'ı protesto etmek için, bir gün önce pankart astıkları için 4 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler emniyetteki ifadelerinin ardından bugün serbest bırakıldı.

Eskişehir’de aralarında İşçi Partililerin de olduğu bir grup, Başbakan Erdoğan’ın kente gelmesi nedeniyle Doktorlar Caddesi Köprübaşı semti girişinde toplandı. Grup, daha sonra slogan atarak Başbakan’ın da katılacağı Ankara-İstanbul YHT seferlerinin başlaması dolayısıyla törenin yapılacağı Tren Garı'na yürümek istedi. Ancak polis, grubun tren garına yürüyüşüne izin vermedi. Bunun üzerine grup, Köprübaşı semtinde oturarak Başbakan Erdoğan’ı protesto etti. Grup, 'Katil İsrail, işbirlikçi AKP', 'Ali'nin katili, Eskişehir'den defol' sloganları attı. Protesto eylemi sırasında çevik kuvvet ekibi, grubun etrafında adeta etten duvar ördü.

BAŞBAKAN'I PROTESTO İÇİN BİR GÜN ÖNCE PANKART ASAN 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada, Başbakan Erdoğan Eskişehir’e gelmeden bir gün önce kent merkezine, 'Ülkeyi taşeron cehennemine çeviren, cam işçisinin grevini yasaklayan, işçi düşmanı Sn. Başbakan şehrimize hoş geldin' pankartı astı. Bunun üzerine harekete geçen polis, söz konusu pankartı asan ve Emek Partisi üyesi olduğu öğrenilen 4 kişiyi gözaltına aldı. İfadeleri alınan kişi ise bugün serbest bırakıldı.