CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, cumhurbaşkanı seçimleri öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum'da yaptığı mitingin masraflarının Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığına yönelik iddiaları TBMM gündemine getirdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yazılı cevaplaması talebiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi sunan Mahmut Tanal, şu soruları yöneltti:

"Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları çerçevesinde 06.07.2014 tarihinde Erzurum mitinginin ve oradaki afiş, broşür, bayrak, ilan gibi seçim faaliyetlerinin masrafları ne kadardır ve bu masrafları kim(ler) karşılamıştır?
Bu seçim masrafları Adalet ve Kalkınma Partisi'ne ait Erzurum Büyükşehir Belediyesi imkanları ile mi karşılanmıştır? 300 bin TL'yi geçtiği iddia edilen bu kaynakların belediye tarafından karşılanması Erzurum halkının 300 bin TL'nin üzerinde belediye hizmetinden mahrum kaldığı anlamına gelmez mi?
Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingi için ayrılacak maddi kaynak evrakını imzaladığı iddia edilen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri'nin adı nedir? Bu usulsüz imzayı attığı için hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Talat Uzunyayla'nın söz konusu bu maddi kaynak evrakını usulsüz olduğu gerekçesi ile imzalamadığı ve iş bu nedeniyle görevden alındığı iddiaları doğru mudur?
Erzurum mitinginde olduğu gibi Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerini kendi imkanları ile değil ancak vatandaşın kullanımına ayrılmış imkanlarla yapmış olması ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin bu usulsüzlüğe ortak olması hukuka aykırı değil midir?"