BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, “Son zamanlarda devletimizin yapması gereken bazı işlevleri yerine getirecek ihtisaslaşmış kurumlar felç edildi. Bazıları fonksiyonları açısından bitkisel hayata girmişken, bazı fonksiyonları da tersine işlemeye başladı.” dedi.

Bugün rüşvet alıp verenleri takip eden polislerin gözaltına alındığına dikkat çeken Bayram Karacan, bu ve benzeri operasyonlardan sonra, bir daha malum çevrelerin rüşvet, irtikap, yolsuzluk, hırsızlık, ihaleye fesat karıştırma, hatta fesada ihale karıştırma (bu tabirin müellifi İdris Naim Şahin’dir) gibi gayri kanuni fiillerini takip edecek, soruşturacak devlet görevlisi için, "Ya aklını peynir ekmekle yemiştir, ya sadisttir ya da son damlasına kadar helal süt emmiş erkek oğlu erkektir.” ifadelerini kullandı.

Karacan, yaptığı yazılı değerlendirmede ‘devlet’ tanımına işaret ederek, “Devlet aygıtı, sosyal bir organizasyon olarak toplumda yaşayan bireylerin ve kurumların, önceden belirlenen hukuk normları çerçevesinde birbirleri ile olan münasebetlerinin olması gerektiği gibi işlemesini sağlar. Toplumun ihtiyaçlarının (Gıda, barınma, sağlık, eğitim, güvenlik, adalet v.s.) temin edilmesi için de tedbirler alır. Bu işlevini yerine getirirken önceden belirlenmiş hukuk normlarına uymayan kişi ve kurumlar olursa, alanında ihtisaslaşmış kurumları vasıtasıyla, onları engeller ve yapılan fiiller bir ceza-i müeyyide gerektirirse, fiili işleyenleri de toplum adına cezalandırılır. Bu normal bir devletin yapması gereken işlerin bir kısmının çok genel bir tarifidir.” izahını yaptı.

“RÜŞVET ALIP VERENLERİ TAKİP EDEN POLİSLERDEN 'DÖNEN TEKERE(!) ÇOMAK SOKTUKLARI İÇİN' İNTİKAM ALINMAKTA”

Son zamanlarda devletin yapması gereken bazı işlevleri yerine getirecek ihtisaslaşmış kurumların felç edildiğini dile getiren BBP’li Bayram Karacan şöyle devam etti: “Bazı fonksiyonları açısından bitkisel hayata girmişken, bazı fonksiyonları da tersine işlemeye başladı. Bu çok önemli ve devletin temeli sayılacak kurumlar bir an evvel fabrika ayarlarına geri dönmezse eğer, yaptığı tahribatın bedeli çok pahalıya mal olacaktır. Mesela kanunlarla belirlenmiş görevleri gereği, suçluyu takip eden, delil toplayan ve gerektiği hallerde de onları yakalayıp adalete sevk edenleri cezalandırmaya başlamıştır. Bu gün İzmir’de yapılan operasyonla, rüşvet alıp verenleri tespit eden, ve de işleri de bu olan polis memurları göz altına alınmışlardır.
Bunu yapan irade bir taşla iki kuş vurmaktadır. Birincisi; rüşvet alıp verenleri takip eden polislerden 'dönen tekere(!) çomak soktukları için' intikam alınmaktadır. İkincisi ise geçmişte işledikleri, hali hazır da işliyor oldukları ve gelecekte de işleyecekleri bu ve benzeri cürümlerle ilgili muhtemel operasyon yapacak olanlara gözdağı vermektedirler. Böylece dokunulmazlıklar alabildiğince genişlemiş olmaktadır. Yani önceden milletvekillerinin ve bazı üst düzey bürokratların kanunen dokunulmazlıkları vardı. Artık bu işleri dizayn edenlerin, bacanakları, eltileri, bacanaklarının kardeşleri, bacanakların kardeşlerinin ortakları, mahalle teşkilatının kadın kolları başkanlarının kocaları ve bilcümle malum tayfanın her hangi bir saikle yakınlık duyduğu herkes dokunulmazlık kazanmış oluyor.”

“RÜŞVET ALIP VERENLERİ TAKİP EDEN POLİSLER GÖZ ALTINA ALINDI”

Bugün rüşvet alıp verenleri takip eden polisler göz altına alındığına işaret eden Karacan, sözlerini, “Bu ve benzeri operasyonlardan sonra, bir daha malum çevrelerin rüşvet, irtikap, yolsuzluk, hırsızlık, ihaleye fesat karıştırma, hatta fesada ihale karıştırma (bu tabirin müellifi İdris Naim Şahin’dir) gibi gayri kanuni fiillerini takip edecek, soruşturacak devlet görevlisi ya aklını peynir ekmekle yemiştir, ya sadisttir ya da son damlasına kadar helal süt emmiş erkek oğlu erkektir.
Benim buradan devlette bu gibi fiilleri takip etmek, delil toplamak, engellemek, yargılamakla görevli arkadaşlara naçizane bir tavsiyem olacak. Sakın ha bu malum çevre ile, PKK ile ve de bunların sevdiği ve iş tuttuğu kurumlar ile uğraşmayın. Siz gariban vatandaşın, hak arayanların, namuslu insanların, görevini dürüst yapmaya çalışanların, diş tırnak hayatını helal yaşamaya çalışanların tepesinden inmeyin. Böylece kimse size ilişmez, hatta terfi bile edersiniz.” diye sonlandırdı.