CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, 17 Aralık operasyonunun bir numaralı sanığının Ege'de teknesiyle tatil yaptığını belirtti. Serindağ, "Onu gözaltına alan polisler arkadan kelepçeli. Bu resim kamu vicdanını yaralıyor. Bu ülke adaletle yönetilmiyor, Başbakan da yönetme yeteneğini kaybetmiş." dedi.

Yolsuzluk operasyonunu yürüten polislerin sahur vakti gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor. "Anlaşılan o ki iktidar kuvvetler birliğini sağlamış." diyen Serindağ, ancak hukuk siyasetin emrinde gözardı edildiği için bu işin nereye varacağının bilinmeyeceğine dikkat çekti. "Bu ülke adaletle yönetilmiyor, Başbakan da yönetme yeteneğini kaybetmiştir." diyen Serindağ, "Başbakan'la kim ters düşüyorsa veya karşısında konuşuyorsa, Başbakan'ın işaretiyle hakkında operasyon başlıyor." ifadelerini kullandı. Hukuk devletinin yok edildiğine vurgu yaptıktan sonra özellikle kamu görevlilerini hukuka uymaya davet eden Serindağ, şöyle devam etti: "17 Aralık operasyonunun bir numaralı sanığı Ege'de teknesiyle tatil yapıyor, onu gözaltına alan polisler arkadan kelepçeli. Bu resim kamu vicdanını yaralıyor. Hukuk herkese lazım. Bir gün işler değişir. Kamu görevlileri hukuksuz uygulamalara izin vermemeli. Kamu görevlileri Başbakan'ın emirleriyle değil hukuk neyi emrediyorsa ona göre hareket etmelidir. Cadı avlarından sonuç alınmaz."

4 bakan hakkındaki fezlekeleri önce Meclis'e geç getirdiklerini hatırlatan Serindağ, "Arkasından komisyonda görev alacak, benim de içinde olduğum birçok kişiyi veto ettiler. Meclis Başkanı kendine yakışanı değil, yakışmayanı yaptı. Vetolardan sonra bu tavrını devam ettiriyor. Şimdi de dosyaları 'dizi pusuları eksik' diye geri gönderdiler. Böylece fezlekelerin görüşülmesini de cumhurbaşkanı seçimi sonrasına erteliyorlar. Başbakan yönetme yeteneğini kaybetmiş durumda, ülke adaletle yönetilmiyor. Oysa her şeyin bir usulü olması gerekir. CHP iktidarında bütün bu yalanların, yolsuzlukların, hukuksuzlukların hesabını soracağız. Yolsuzluk, hukuksuzluk yapan herkesin yakalarına yapışacağız." açıklamasında bulundu.