Büyük Birlik Partisi (BBP), Genel Başkan Mustafa Destici'nin Söğüt ilçesindeki 733. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nde konuşturulmadığı gerekçesiyle kürsüde yaşanan olayı değerlendiren Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın sözlerine tepki gösterdi.

    Başbakan Yardımcısı Akdoğan’ın yaşananlar üzerine sarf ettiği "Maalesef bazı şahıslar provokasyon çıkarttılar, kürsüyü tekmelediler. Şimdi üzerinde Türk bayrağı olan bir kürsünün tekmelenmesi, devrilmesi, büyük bir şuursuzluk, büyük bir densizliktir. Bu kansızlığı yapanlar değil milliyetçi olmak milliyetçi bile geçinemezler." ifadeleri üzerine BBP Genel Merkezi'nden yazılı bir açıklama yapıldı.

    Akdoğan'ın hezeyanlarıyla bir camiaya hakaret etme cüretini şiddetle kınadıklarını dile getiren açıklamada, "Kendi kusur ve kabahatlerini görmeden, başkalarını suçlayan ve iğrenç yakıştırmalarla karşısındakileri itham etmeyi meslek haline getiren, kendi parti büyüklerini bile aşağılamaktan ve onlara hakaret etmekten çekinmeyen, makamı ele geçirince kene gibi, pire gibi milletin kanını emerek şişkinleşen bu şahsiyetin şom ağzına yakışan kem sözlerini ziyadesi ile kendisine iade ediyoruz." denildi.

    Geçmişte merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun da Söğüt'te kürsü hakkının bazı seneler elinden alındığına dikkat çekilen BBP açıklaması şöyle devam etti: "Söğüt’e gelen Büyük Birlik Parti'li ve Alperen Ocaklı kardeşlerimiz sabah saatlerinden başlayarak tören alanından ayrılana denk adli, idari ve emniyet birimleri üzerinde baskı kuran siyasi iktidarın yönlendirmeleriyle ve kışkırtmalarıyla boğuşmuştur. Hem Söğüt Belediye Başkanı hem Bilecik Belediye başkanı hem Söğüt kaymakamı, Bilecik Emniyet müdürü ve Bilecik valisinin Genel Başkanımız Mustafa Destici’nin ve Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun tüm iyi niyetli girişim ve çabalarına rağmen Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın şişkin ve provakatif tavırları dün Söğüt’te istenmeyen olayların yaşanmasına sebep olmuştur."

    "AKDOĞAN, BBP’Yİ KANSIZLIK VE BAYRAK DÜŞMANLIĞIYLA SUÇLUYOR"

    Açıklamada Yalçın Akdoğan'a ise "Dün olduğu gibi bugün de hayadan nasibini almamış, yeri geldiğinde ayaklarının altına aldıkları bilhassa seçim zamanlarında ve işlerine her geldiğinde öpüp başlarına koyup dillerinden düşürmedikleri, milliyetçilik kavramına düşman siyasilerin yaptığı riyakârlığı bu kez kendisi tekrarlayan Yalçın Akdoğan, ucuz ve karşılığı olmayan bahanelerle BBP’yi kansızlıkla ve bayrak düşmanlığıyla suçlamıştır." diye tepki ifadeleri yer aldı.

    "Yalçın Akdoğan laf ebeliğini bıraksın da Türkiye Musul Konsolosluğu'nda gönderden indirilen şanlı bayrağın ve 49 vatandaşın hesabını versin, Diyarbakır'daki, Ağrı'daki ve yurdun dört bir yanında ayaklar altına alınan, yakılan bayrakların hesabını versin." diye süren açıklama BBP'lilerin, birileri gibi milletvekili, bakan ya da iktidar sahibi olunca Söğüt’e gelenlerden olmadığına işaret edildi.

    BBP açıklaması, "“Birliğimizi ve beraberliğimizi zedeleyecek, kardeşliğimize zarar verecek bu tür yanlış ve üzücü hadiselerin bir daha yaşanmaması dileği ile Bu bedeli ödemeye hazır tüm omurgalı insanlara, bir obadan Devlet-i Âli Osmaniye’yi kuran, Hayme Analara, Ertuğrul Gazilere, Osman Gazilere, Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’na, tüm Gazi Alperenlere, her yıl Söğüt’e gelerek Söğüt ruhunu yaşayan ve yaşatan on binlerce insanımıza selam olsun.” şeklinde sona erdi.