MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, AK Parti hükümetinin, PKK’lılara verdiğini aziz şehitlerin yakınları ve gazilerden sakındığını belirterek "Şehit yakınları ve gazilerimize iş hakkı tanınmasına yönelik düzenlemeler yapılmakla birlikte, tam olarak uygulamaya hâlen geçilmemiştir." dedi.

    Sakarya Meydan Savaşı’nın sonunda; 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazi’ unvanı verilişinin yıldönümü olan, ‘Gaziler Haftası’ dolayısıyla yazılı değerlendirme yapan İsmet Büyükataman, vatanın birliğini korumak, dirliğini sağlamak ve esenliğini devam ettirmek amacıyla; canlarından vazgeçmeye niyetlenmiş kahraman gazilerin ortaya koyduğu göz kamaştırıcı fedakârlıkların, her fırsatta hatırlanması ve hatırlatılmasının milli bir sorumluluk olarak görülmesini istedi.

    Büyükataman, gazilere verilen hakların asla onların fedakârlıklarına karşılık olarak yetmeyeceğine işaret ederek, onların mağdur edilmesinin bütün milleti üzeceğini söyledi.

    "ŞEHİT YAKINI VE GAZİLER İÇİN İKİNCİ ATAMA SEÇİM YATIRIMIDIR"

    AK Parti hükümetinin, PKK’lılar ne isterse alırken, PKK’lılara verdiğini aziz şehitlerin yakınları ve gazilerden sakındığını dile getiren Büyükataman, şöyle devam etti: "Şehit yakınları ve gazilerimize iş hakkı tanınmasına yönelik düzenlemeler yapılmakla birlikte, tam olarak uygulamaya hâlen geçilmemiştir. Bu kapsamda müracaat edenlerin istihdamı uzun süredir sağlanmamış iken, 3 bin 527 kadroluk ilk grup atama Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce yapılmıştır. Bilindiği üzere, AKP zihniyetinin en başarılı olduğu konulardan birisi istismar siyasetidir. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bu konu siyasi şova dönüştürülerek istismar edilmiştir. Şehit yakınları ile gaziler ve maluller için verilen haklarla ilgili olarak uygulamada bazı mağduriyetler yaşanmaktadır. TBMM’nin onayıyla şehit aileleri ile gazilere verilen dolaşım kartları iptal edilmiştir. Kartların dağıtımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na verilirken belediyeler geçersiz ilan etmiştir. Şimdi de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, şehit yakını ve gaziler için ikinci dönem atamanın Kurban Bayramı'ndan birkaç gün önce (2 bin 500 atama) yapılacağını bildirmiştir. Gayet açıktır ki bu da bir seçim yatırımıdır.”

    Şehit aileleri ve gazilere verilen hakların, MHP’nin yoğun çabaları, çağrıları ve baskıları sonucu 2012 ve 2013 yılı Temmuz aylarında çıkarılan torba kanunlara dâhil edilmesinin sağlandığına dikkat çeken İsmet Büyükataman, buna, basında geniş yer bulan MHP milletvekillerinin açıklamaları, Meclis zabıtları ve şehit aileleri ile gazi derneklerinin şahit olduğunu kaydetti.

    "GAZİLERİMİZ, AKP HÜKÜMETİNİN AYRIMCILIĞINDAN ŞİKAYETÇİ"

    Muharip gazilere bugün 500 küsur lira aylık verildiğini, başka bir gelir veya aylık almadığını belgeleyenlere ise net asgari ücret ödendiğini vurgulayan MHP’li Büyükataman, "Gazilerimize farklı şeref aylığı ödenmesi, aylık bağlama gerekçesi olan 'vatana hizmet' kriteri dışında bir kriterin esas alınması suretiyle şeref kriterinin farklılaştırılmasına yol açtığından amacına uygun değildir. Gazilerimiz, AKP hükümetinin kendilerini ayrıma tabi tuttuğundan şikâyet etmektedir. Bu farklılık giderilmeli, gazilerimize bağlanan aylıkların brüt asgarî ücret tutarına yükseltilerek hepsine aynı tutarda şeref aylığı ödenmeli, ayrıca ölümü hâlinde dul eşinin yanı sıra çocukları ile anne ve babasına da aylık bağlanmalıdır. Unutulmamalıdır ki; gazi vatan sevginin sembolüdür.” düşüncesini paylaştı.