Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde yaptığı açıklamada, “150 yıldır biz hep alın teri akıttık ama akıl terini umursamadık. Akıl terini önemsemezsek, birilerinin akıl teri için alın teri dökmeye devam ederiz” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çerkezköy OSB’de Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Kapaklı Emniyet Müdürü Adem Tuncel ve Çerkezköy OSB yönetimi tarafından kapıda karşılandı. Ziyarette AK Partili Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Metin Akgün ve Ayşe Doğan da Bakan Müezzinoğlu’na eşlik etti.
Çerkezköy OSB Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmaların anlatıldığı slayt gösterimi ile başlayan programda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sanayi ve üretim konularının ülkenin en önemli meseleleri arasında yer aldığını belirterek, “Teknolojinin ve gelişimin her boyutunu burada güncel olarak görmek çok güzel. Çerkezköy OSB, kendi bünyesinde doğalgaz sorununu çözmüş. EPDK ile görüştük. İnşallah en kısa zaman içinde Trakya’daki bütün ilçelere en kısa zamanda doğalgaz götürülecek. Sizlere bu müjdeyi vermek istedim” dedi.
Türkiye’nin 150 yıldır “alın teri” dediğini fakat “akıl teri” unsurunu sürekli gözardı ettiğini kaydeden Müezzinoğlğu, “Akıl terine önem vermediğimiz sürece dünya ile olan yarışta ‘biz de varız’ diyemeyiz. 150 yıldır biz alın teri akıttık. Akıl terini unuttuk. Bizim bu iki unsuru sağ ve sol ayak gibi birlikte götürmemiz gerekiyor. Aksi takdirde akıl teri birilerinin akıl teri için alın teri dökmeye devam ederiz” ifadelerini kullandı.
Çerkezköy’de teknolojinin akıl teri boyutunda olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Müezzinoğlu, “Burada ARGE ve yenilikçi üretim olduğunu görmek gurur verici. Bu nedenle Çerkezköy OSB’ye bundan sonraki süreçte çok daha önemli görevler düşüyor. Ülkemizin yarınları bu sayede daha güvenli olacaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetini yerine getirip, muhasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkabilmek için birlikte çok çalışmalıyız” diye konuştu.
Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ise Çerkezköy OSB’nin Türkiye ekonomisine yılda 20 milyar dolar ciro sağladığını belirterek, “ÇOSB, 3 milyar dolar ihracatın gerçekleştirildiği ve 65 bini aşkın çalışanın bulunduğu ülkemizin en önemli üretim alanlarından birisidir. Tekstil, kimya, metal, plastik, lastik, kauçuk, elektrik-elektronik, gıda ve sağlık sektörlerinde bulunan toplam 240 işletmenin 34’nün yabancı menşeili olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Başta elektrik, doğalgaz ve su olmak üzere atıksu, yağmur suyu, telekomünikasyon, çamur bertarafı olmak üzere pek çok alanda altyapısını tamamlamış Türkiye’nin yüz akı, çevreci, öncü ve örnek bir OSB’yiz” dedi.
Ülkenin kalkınması doğrultusunda gerçekleştirilen tüm faaliyetleri desteklediklerini kaydeden Sözdinler, “Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda, Çerkezköy OSB yönetimi olarak işletmelerimizin en kaliteli, en verimli ve en karlı üretimi gerçekleştirmeleri yönünde üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getirdiğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.