Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Cazibe Merkezleri Programı’nın önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulunda görüşüldükten sonra Başbakan Binali Yıldırım tarafından kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

Ailesiyle birlikte tatilini geçirmek üzere geldiği memleketi Gümüşhane’de Vali Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’i ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, tarihi Süleymaniye Mahallesi’nde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Cazibe Merkezleri Programı’nın teknik çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Işık, “Cazibe Merkezleri Programı vesilesiyle Gümüşhane inşallah yeni yatırımlar alacak. Cazibe Merkezleri Programı’nın teknik çalışmasını tamamladık. Gümüşhane’nin de içinde olduğu 23 ili kapsayan bu önemli çalışmayı bu hafta yapılacak Bakanlar Kuruluna sunmayı hedefliyoruz. Ondan sonra da inşallah bizzat Başbakanımız tarafından program açıklanacak. Bu programdan Gümüşhanemizin faydalanacağına, yeni yatırımların geleceğine inanıyorum. İmalat sanayi alanında da Gümüşhanemiz bölgede önemli yer kazanmış olacak. Bütün bu çalışmalar çok daha güçlü bir Gümüşhane için. Güçlü bir Gümüşhane, güçlü bir Türkiye için çok önemli. Bu açıdan da emek veren bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kamu yatırımlarının nüfus başına en çok alındığı illerden birisinin Gümüşhane olduğunu ve kentin AK Parti iktidarları döneminde 7 milyar TL üzerinde kamu yatırımı aldığını kaydeden Işık, bu durumun Gümüşhane’nin bir kavşak noktasında olmasından da kaynaklandığını söyledi.

“Zigana Tüneli 29 Ekim 2019’da açılacak”

29 Ekim 2019 tarihinde açılması planlanan Zigana Tüneli’nin inşa çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Işık, “Sadece kamu yatırımı bir şehrin kalkınması için yeterli değildir. Şehrin ticaretinin gelişmesi, tarımda nitelikli tarımın yapılabilmesi ve en önemlisi eğitim alanında şehrin iddia sahibi olması gerekir. Gümüşhane son yıllarda yapılan yatırımlar sayesinde eğitimde de Türkiye’de önde gelen iller arasına girdi. Hamdolsun eğitimdeki başarısı her geçen gün artıyor. Vali beyi özelikle tebrik ediyorum. Artık kodlama gelecekte okur yazarlıkla eş anlamlı hale geliyor. Kodlama bilmeyen bir gencin ben bu çağda iddialıyım deme şansı yok. Onun için vali beyin birlikte çalıştığımız dönemde yaptığımız çalışmalardan da esinlenerek Gümüşhane’de kodlama dersine yönelik özel bir gayret göstermesi her türlü takdirin üzerindedir. Bu konudaki her türlü çalışmaya elimden geldiği kadar katkı vermeye devam edeceğim” dedi.

Başbakan Yardımcısı Işık, Limni Gölü Tabiat Parkı’nda konakladı

Gümüşhane’nin Allah vergisi doğal bir yapısı ve güzelliği olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Işık, şunları söyledi:

“Bunu bilmek durumundayız. Dün akşam Limni Gölü’nde kaldık. Limni muhteşem bir coğrafyaya sahip. Çok muhteşem bir tabiat var. Gerçekten şehirde bunalırken orada yorganla yatmak durumundasınız. Hem yaz hem kış turizmi için sadece bölgemizin değil, Türkiye’nin de en güzel destinasyonlarından birisi olmaya aday. Dün akşam bizzat ben kendim de kaldığım için çok rahatlıkla söylüyorum. Örümcek ormanları Türkiye’nin en muhteşem tabiat örtüsü, bitki örtüsüne sahip alanlardan birisi. Karaca Mağaramız bütün Türkiye’nin bildiği ve dünyada eşi benzeri çok az olan bir varlığımız. Tomara Şelalemiz yine aynı şekilde muhteşem bir şelale. Aslında Gümüşhane turizmde de çok daha büyük bir potansiyeli taşıyor. Bunların tanıtılması, bu konuda turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi için de yapılan çalışmaları gördükçe ben de bu toprakların bir insanı olarak gerçekten büyük bir gurur duyuyorum. Arkadaşlarımızın çalışmalarından dolayı iftihar ediyorum.”

Gümüşhane’de valisinden milletvekillerine, belediye başkanlarına kadar uyumlu bir çalışma yaşandığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Işık, “Çok çalışkan bir valimiz var. Çok gayret ediyor. Şehirle kısa sürede bütünleşen bir valimiz var. Kendisine teşekkür ediyorum. Yine çok çalışan ve gayret eden şehrimizin, meseleleri adım adım takip eden 2 milletvekilimiz var. Gümüşhane belediye başkanımız büyük yatırımlar yapıyor. Şu anda Gümüşhane’de bir anda devam eden yatırım tutarı neredeyse 100 milyon liraya yaklaştı. Bu son derece öneli bir rakam. Gümüşhane’nin belki son 30-40 yılında en yoğun yatırımın yapıldığı dönemi şu anda yaşıyoruz. Bu açıdan belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum. Uyumun olduğu yerde bereket oluyor. Şu anda Gümüşhane’de bu uyum var. Bunun bereketini görüyoruz” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Işık’a brifing veren Gümüşhane Valisi Okay Memiş ise geleceğe ümitle bakan, her geçen gün gelişen, büyüyen bir Gümüşhane olduğunu ifade etti. Adeta tüneller ve göletler şehrine dönüşen bir Gümüşhane olduğunu kaydeden Vali Memiş, “Özellikle Kelkit havzasında Türkiye’nin en önemli organik tarımı merkezinden birisi olma yönünde emin adımlarla yürüyoruz. Bu kapsamda yine ilçelerimizde çok önemli hizmetler var. İl merkezimizde çok önemli hizmetlerimiz var. Bir üniversite kentiyiz. 20 bin üniversite öğrencisiyle, genç ve dinamik nüfusuyla, her geçen gün büyüyen akademik personeli ile aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye’de başlatmış olduğu her ile bir üniversite projesinin en doğru, en güzel örneklerinden birisini teşkil eden bir Gümüşhane üniversitesi ile adeta markalarımızdan birisi haline geldi. Yapılan kamu yatırımları açısından, hem eğitim hizmetleri açısından, hem sağlık hizmetleri açısından, hem il merkezimiz, hem bütün ilçelerimizden çok iyi durumdayız. Hem nitelik olarak hem de nicelik olarak” dedi.

Geleceğe umutla bakan bir Gümüşhane olduğunu ifade eden Memiş, “Pestil kömenin merkezi konumundayız. Yıllık 5 bin ton ve 28 işletme ile Türkiye’nin en kaliteli pestil kömesini Gümüşhane ili üretmektedir. Aynı zamanda da turizm potansiyel olan, özellikle doğa turizmi açısından Türkiye’nin, Karadeniz Bölgesi’nin en önemli, en keşfedilmeyi bekleyen illerinden birisiyiz. Süleymaniye Mahallesi’nde belki de Türkiye’de hoşgörü iklimimi, hoşgörü ortamını Mardin’le, Hatay’la birlikte Türkiye’de belki üçüncü merkezinden birisi olacak Süleymaniye’de sizi ağırlama çok önemli. Çünkü burası Müslüman Türklerle birlikte gayrimüslim Osmanlı tabasının barış, huzur içerisinde bir arada yaşadığı yerin en somut noktalarından bir tanesi. Her alanda gelişip büyüyen, geleceğe umutla bakan bir Gümüşhane ili var” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Işık, Süleymaniye Mahallesi’nde devam eden çalışmaları inceledikten sonra programına devam etmek üzere il merkezinden ayrıldı.