Diyanet Vakfı ve Kayseri İl Müftülüğü tarafından düzenlenen yardım ile toplanan 38 TIR ihtiyaç malzemesinin uğurlanma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, son zamanlarda yaşanan olayları değerlendirdi ve “Birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklar” dedi.
"GÜVENDİĞİMİZ DAĞLARA KAR YAĞDI"
FETÖ/PDY’nin 17-25 Aralık süreci ve özellikle 15 Temmuz sürecinden sonra, ülke insanına yaşattığı hayal kırıklığının ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı ve faaliyetlerine gösterilen ilginin bundan sonraki süreçlerde daha da artacağına inandığını belirten Özhaseki, "Çünkü daha önce güvendiğimiz, birçok malımızı, mülkümüzü, çocuğumuzu ve eşlerimizi teslim ettiğimiz, bunlar iyi eğitiyorlar, bunlar güzel faaliyetler yapıyorlar diye güvendiğimiz dağlara karlar yağdığını gördük. Sadece kar yağsa iyi, arkasından dolular, tipiler ve sonrada kalleşliklerini ve ahlaksızlıklarını gördük. Din kisvesi adı altında İslam ümmeti adı altında hizmet ehliyiz diye yaptıkları büyün kötülükleri hep birlikte yaşadık. O yüzden en güvenilir kaynakların başında gelen Diyanetimiz ve onun kuruluşlarına yardım yapılması doğru olur diye düşünüyorum.” diye konuştu.
FETÖ terör örgütü gibi oluşumlara dış kaynaklı güçlerin, ülkeyi karıştırmak için destek verdiğinin altını çizen Özhaseki, 15 Temmuz’daki darbe girişimine, millet iradesinin verdiği dersin, söz konusu oyunun Türkiye’de maya tutmamasını sağladığını dile getirdi. Özhaseki, "Gezi olaylarında denediler, PKK ile deniyorlar, FETÖ ile deniyorlar. 15 Temmuz gibi bir darbe başka ülkenin başına gelseydi perişan olurdu ama Allah bizim yüzümüze bakıyor. İnşallah bu nazarı Rabbim kesmesin. Sonuna kadar birliğimizi ve dirliğimizi devam ettirsin." dedi.
Törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, “15 Temmuz kalkışmasının ardından, Kayseri’de Valimiz, Müftümüz, Başsavcımız ve Yargı mensuplarımızla beraber sabaha kadar burada vatandaşlarımızla birlikte meydanda nöbet tutarak üzerimize düşen görevi yaptık. FETÖ terör örgütünün gerçekleştirmek istediği darbeyi Kayseri’de kendi adımıza durdurmayı başardık. O gün o darbe gerçekleşseydi FETÖ denen din adamı kisvesinde milleti kandıran kafir, dışarıdan gelecek ve Türkiye’yi idare edecekti. Ülkemizin Güneydoğusunda ve Suriye’nin kuzeyinde olan bölgede bir kalkışmayla bir iç isyanla birlikte Türkiye’nin bölünmesinin adımları atılacaktı.” ifadelerini kullandı.
Uğurlama törenine ayrıca, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti MKYK Üyesi Yaşar Karayel, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız ile Sami Dedeoğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan ve AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden de katıldı.
Konuşmaların ardından toplamı 1 milyon 600 bin TL tutan 38 TIR dolusu yardım, edilen duanın ardından Suriye sınırına gönderildi. Gönderilen yardımların içinde Kayseri Şeker Fabrikası’nın katkıları ile yardım konvoyuna dahil edilen 5 TIR şeker de vardı.