KÜTAHYA (AA) - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "7 Haziran seçimleri sonrası ülkemiz kendini bir terör ortamında buldu. Bu terör olaylarında insanlarımızı kaybettik. Asker ve polislerimizi şehit verdik" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Kütahya’ya gelen Gök, partisinin il başkanlığı binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 Haziran genel seçimlerinde halkın parlamenter sistemin devamının gerekliliğini istediğini, "tek adamlık" sistemini istemediğini belirtti. 

Gök, Türk halkının 7 Haziran'da partilerin uzlaşmasını isteyen mesaj da verdiğini ve "Sorunları uzlaşı ile çözün" dediğini vurgulayarak, "CHP, 7 Haziran seçimlerinden sonra halkımızın verdiği bu mesajı en doğru şekilde yorumlayan parti olmuş, ülkenin hükümetsiz kalmaması için üzerine düşen görevi üstlenmiş ve elinden gelen gayret ve çabayı göstermiştir" diye konuştu. 

Türk halkının CHP'nin bu gayretini gördüğünü ve takdirle karşıladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"1 Kasım seçimi, bir tek kişinin, Cumhurbaşkanının istediği bir seçimdir. 7 Haziran seçimleri sonrası ülkemiz kendini bir terör ortamında buldu. Bu terör olaylarında insanlarımızı kaybettik. Asker ve polislerimizi şehit verdik.  Bu gelişmeler sonrası terör olaylarının araştırılması için araştırma komisyonu kurulması için meclise önerge verdik. Fakat AK Parti ve MHP bir olup bu önerimizi reddettiler. Bundan sonra kan ve gözyaşı üzerinden siyaset yapılan bir düzleme girdik."

Toplantıya, CHP İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, CHP Kütahya Milletvekili adayları ile partililer katıldı.