İZMİR (AA) - CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ömür boyu koltukta kalma, seçimi kaybettikten sonra yerinde oturma gibi bir tutkusunun olmadığını belirterek, "Uygun ortamlarda bütün bunların hepsini tek tek değerlendirecek ve gereğini yapacaktır" dedi.

CHP'nin İzmir'deki seçim sonuçları nedeniyle seçmene teşekkür eden Çam, her iki bölgede oyların ve milletvekili sayısının da arttığını belirtti.

Türkiye genelindeki CHP oylarının ise 7 Haziran sonuçları ile benzer olduğunu anlatan Musa Çam, "Kendimizi başarılı olarak görebilir miyiz, kuşkusuz değil. Bununla ilgili bizim şapkamızı önümüze koyup çok ciddi projeleri ortaya koymamıza rağmen neden ve niçin oy artışımızı sağlayamadığımız ile ilgili araştırmaları yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

Seçmenin bütün katmanlarını rahatlatacak ve çözüm sunacak bir seçim bildirgesi hazırlamalarına karşın, hala yüzde 25 oy almalarının mutlaka birtakım nedenleri olabileceğine işaret eden Çam, şöyle devam etti:

"Demek ki seçmene, kitlelere güven verebilme ile ilgili bir sorun var burada. Vatandaşın tereddütleri var ve bunları aşmamız gerekir. Bunun da reçeteleri bellidir. Bunu önümüzdeki günlerde çok daha rahat konuşma fırsatımız olacaktır. Türkiye'nin 4 yıl sonra yapılacak seçimlerinde çok daha güçlü bir CHP'ye ve iktidara hazırlamamız gerekiyor."

Seçmenin her şeye 'hayır' diyen MHP'ye fatura kestiğini, terör olaylarının artması nedeniyle HDP'den de oylarını çektiğini ifade eden Çam, 8-9 puanlık oy artışı ile AK Parti'nin tek başına iktidar olacak çoğunluğu sağladığını vurguladı. 

CHP'nin en alt kademesinden milletvekiline, genel başkanına kadar herkesin "şapkasını önüne koyması" gerektiğini ifade eden Musa Çam, şu görüşlerini paylaştı:

"Çağdaş ve medeni ülkelerde sağ ve sol partiler hiç fark etmez alınan sonuçları masaya yatırır ve gereğini yaparlar. Partinin kadrolarının önünü açarlar ve bir yenileşmeyi de beraberinde getirirler. Bizim ertelenen bir kurultayımız vardı. Hemen önümüzdeki günlerde normal takvim başlayacak, CHP 2 ay içinde olağan kurultayını yapacak, tahmin ediyorum ki çok ciddi bir yenilemeyi de getirecektir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile çalışmaktan büyük keyif alıyorum. Bülent Ecevit'ten sonra en rahat çalışabildiğim genel başkan. Son derece çalışkan, özverili ve fedakar. Onun şöyle bir tutkusu yok, 'ben ömür boyu bu koltuklarda kalayım, 20-25 yıl kalayım, her seçimi kaybettikten sonra da yerimde oturayım' diye bir düşüncesi olduğunu sanmıyorum. Uygun ortamlarda bütün bunların hepsini tek tek değerlendirecek ve gereğini yapacaktır."