CHP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı, partisinden istifa etti. Halıcı, sosyal medya hesabından “Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ediyorum.“ diye yazdı. Halıcı’nın istifasıyla CHP’nin milletvekili sayısı 129’a düştü.

Mehmet Emrehan Halıcı, 26 Nisan 1956'da Konya'da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını ODTÜ'nün aynı bölümünde tamamladı. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde asistanlık yaptı. Halıcı şirketler grubunu kurdu. Halıcı Bilgi İşlem ve Halıcı Yazılım AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Türkiye'nin ilk teknoparkı olan ODTÜ Teknopark ODTÜ-Halıcı Yazılımevi'nin kuruculuğunu yaptı. Yazılım Sanayicileri Derneği Başkanlığı, Türkiye Bilişim Vakfı Başkan Yardımcılığı, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanlığı, Dünya Satranç Federasyonu Asbaşkanlığı ile Türkiye Zekâ Vakfı Kuruculuğu ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Yurt içi ve dışında yayımlanmış çok sayıda makale ve problemleri ile 7 kitabı bulunmakta.

21. Dönemde Konya, 23. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. 24. Dönemde NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyesi oldu. İngilizce bilen Halıcı, 2 çocuk babası.