CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, cumhurbaşkanı seçim sonuçlarının neden Resmi Gazete'de yayınlanmadığını TBMM gündemine taşıdı.

Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazete'yi bile kendi havuz medyası gibi yönettiğini belirten Ağbaba, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yazılı olarak cevaplanmasını talebi ile Meclis Başkanlığı’na soru önergesi sundu.

“10 Ağustos 2014 Pazar günü gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 15 Ağustos 2014 tarihinde YSK tarafından açıklanmıştır. Buna karşın aradan 4 gün geçmesine rağmen YSK kararı Resmi Gazete’ de yayımlanmamaktadır.” diyen CHP’li Ağbaba, şu soruları yöneltti:

"Yüksek Seçim Kurulu’nun 12. Cumhurbaşkanı seçim sonucuna ilişkin kararı hangi gerekçeyle 4 gündür Resmi Gazete’de yayımlanmamaktadır?
Resmi Gazete’ye kararın YSK tarafından elden teslim edildiği ve telefon edilerek bekletilmesi yönünde telkinde bulunulduğu; akabinde kararın sümenaltı edildiği iddiaları doğru mudur?
Bu kararın Resmi Gazete’de yayımlanmama sebebi Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekilliğinin ve başbakanlığının devam etmesini sağlamak mıdır?
Kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasından sorumlu olan Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürü izine mi ayrılmıştır?
Eğer böyle ise Müdürün izne ayrılması kararın yayınlanmasına engel midir?
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın seçim kararının açıklanması gibi önemli bir durum, bir bürokratın izne ayrılmasına bağlanabilecek kadar basite mi indirgenmektedir?
Sorumlu bürokrat yerine vekalet eden biri mevcut değil midir?
Bugüne kadar ülkemizde örneği yaşanmamış olan, bir kişinin hem milletvekili, hem başbakan, hem AKP Genel Başkanı ve hem de Cumhurbaşkanı olmasını nasıl karşılıyorsunuz?
Demokratik ülkelerde buna benzer örnekler mevcut mudur?”