CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, 17 Aralık’taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yapan polislerin yargılanmasında yapılan hukuksuzluklara tepki gösterdi. AK Parti’nin 12 Eylül ve sıkıyönetimi aratmayacak uygulamaları devreye sokmak istediğini söyleyen Demirçalı, yargılama sürecinde gözaltı sürelerine açık bir şekilde riayet edilmediğini savundu.

Demirçalı yaptığı açıklamada, gözaltı sürelerinin yasada açıkça düzenlendiğini ve bireysel suçlarda 1, toplu suçlarda ise 4 gün ile sınırlı olduğunu belirtti. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yapan polislere yönelik gözaltılarda bu sınırlamalara riayet edilmediğinin altını çizen Milletvekili Demirçalı, hükümetin 17 Aralık’tan sonra yargıyı kendine bağlamak için elinden gelen yaptığını vurguladı. Türkiye’de şu anda yargı ve hakim güvencesi olmadığını ileri süren Demirçalı, "Polislere yönelik operasyon öncesi sulh ceza hakimlikleri oluşturuldu. Yani kurulmuş bir hakimlik söz konusu. Bu da doğal yargıçlık ilkesine aykırı. Örneğin 17 Aralık operasyonunda tutuklananları salıveren hakim bugün bu sorgulamaya bakmakta. Bu da bize hakimin ayarlanmış bir hakim olduğunu gösteriyor." dedi.

AK Parti’nin siyasi yargı oluşturma hevesinden vazgeçmesi gerektiğini ifade eden Ali Demirçalı, sözlerine şöyle devam etti: "Unutulmamalıdır, hukuk herkes için gereklidir. Buna Tayyip Erdoğan da dahildir. Bir gün yarattığı hukuksuzluk yarın ayağına dolanacak, o da bu hukuksuzluktan şikâyet edecektir." Polislere yönelik operasyonu yürüten polisler ve savcıların asla Başbakan Erdoğan’a güvenmemeleri gerektiğinin altını çizen Demirçalı, "Çünkü bu gözaltında olan polisler vaktiyle Tayyip’e güvenmişlerdi, başlarına bu geldi. Bugün işbaşında olanların başına ne geleceğini kimse garanti edemez, hele Tayyip hiç edemez." uyarısında bulundu.

'BAŞBAKAN'IN MİTİNGİNDE POLİSLERİN SİLAHLARI TOPLANDI' İDDİASI

İktidarın gelinen aşamada polislere güvenmediğini ifade eden CHP’li Demirçalı, "Yakında TİB’de öngördüğünü yargıya, polise sirayet ettirecektir. Yani TİB’i MİT’e bağlamayı planladığı gibi, yarın polisi de yargıyı da MİT’e bağlarsa hiç şaşırmayalım. Adana’da 23 Temmuz’da yaptığı mitingde güvenliğiyle sorumlu olan birim hariç diğer tüm polislerin silahları toplatılmıştır. Unutmasın ki Tayyip Erdoğan, korkunun ecele faydası yoktur. Ne büyük bir suç işlemiştir ki bu denli polisinden korkuyor, korkuya kapılmıştır." dedi.