CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 17-25 Aralık büyük yolsuzluk operasyonunun bir savcının kararıyla kapanacak bir mesele olmadığına işaret ederek, "Çünkü 76 milyon yurttaşımızın vicdanında yaşayan bir meseledir." dedi.

Genel Sekreter Gürsel Tekin, Bingöl’de uğradığı suikast girişiminden ağır yaralı olarak kurtulan Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker’i Ankara numune Hastanesi’nde ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileğini iletti. Atalay Ürker’in durumunun iyi olduğunu aktaran Tekin, "Sağlık durumu çok iyi, hekimlerimizin vermiş olduğu bilgiye göre. İnşallah en kısa süre içerisinde evine kavuşmuş olacak. Herkese de selamları, saygıları var. Konuşabilecek durumda. İnşallah kısa süre içerisinde de taburcu olacak diye düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

'17 ARALIK YOLSUZLUK OPERASYONU VİCDAN MESELESİ'

CHP milletvekilleri Ali Demirçalı ve Ensar Öğüt ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Gürsel Tekin, 17-25 Aralık büyük yolsuzluk operasyonunun bir savcının kararıyla kapanacak bir mesele olmadığına işaret ederek, "Çünkü bir; 76 milyon yurttaşımızın vicdanında yaşayan bir meseledir. İkincisi; devletin kayıtlarına girmiş, son 100 yılın yolsuzluğunu hiç kimsenin kapatmaya gücü yetmeyecektir. Önümüzdeki süreçte CHP’nin iktidarıyla bunların tamamının hesabı sorulacaktır." dedi.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun sonlandırılmasıyla ilgili Avrupa Birliği’nin 'davanın takipçisi olacağız’ açıklamasına yönelik Gürsel Tekin, "Kesinlikle tabi bu sadece bir savcının kararıyla kapanacak bir mesele değildir. Bir kere birincisi 76 milyon yurttaşımızın vicdanında yaşayan bir meseledir. İkincisi, devletin kayıtlarına girmiş bu kadar son 100 yılın yolsuzluğunu hiç kimsenin kapatmaya gücü yetmeyecektir. Elbette önümüzdeki süreçte Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarıyla bunların tamamının hesabı sorulacaktır." düşüncesini paylaştı.

U DÖNÜŞÜ TARTIŞMALARI

CHP’li Tekin, Suriye sınırında koridor açılması konusunda ‘U’ dönüşü yapıldığı algısı oluştuğu ve bu konuda Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:
"Şimdi iç politika konusunda her şeyi söyleyebilirsiniz. Söyleyeceğiniz her cümlenin telafisi mümkündür, tolere edilmesi son derece mümkündür. Ama dış politikada söyleyeceğiniz her cümlenin size yol, su, elektrik olarak döneceğini mutlaka bilmeniz lazım. Bu iktidar ne yazık ki baştan itibaren özellikle ‘one minute’ hikayesinden sonra dış politikayı ısrarla iç politika malzemesi haline getirmek için elbirliğiyle ciddi çaba sarf ettiler. Şu anda acınacak durumdayız. Yani sadece U dönüşü olsa iyi, pervane gibi döndü. Bakın, devletlerin bütünlükleri olur. Sayın Cumhurbaşkanı farklı bir şey söyledi. Sayın Başbakan farklı bir şey söylüyor. Sayın Dışişleri Bakanı başka bir şey söylüyor. Sözcüler başka bir şey söylüyor, Sayın Arınç başka bir şey söylüyor. Şimdi bu Türkiye’de bugüne kadar dış politika ve iç politika konusunda yaşanmış olay değildir. Hani bize böyle sürekli eleştiri yapanlar CHP’yle ilgili şimdi ne diyecekler? Mesela gazeteci dostlarımız, televizyonlar bu kadar çarka, bu kadar dönüşe, bu kadar pervaneye ne diyecekler? Bakın, bunlar sadece kendilerinin pervanesi değil Türkiye’yi pervaneli hale getirdiler. Dışarıda itibarımız neredeyse sıfır noktaya geldi. Bu konuda umut ederim ki herhalde bu son yaşanan olaylardan dolayı iktidar bir ders almıştır. Dış politikamızı tamamen sıfırdan gözden geçirmemiz lazım. Böyle hamasetli laflarla işte onu yapacağım, bunu yapacağım derseniz sonra dün terörist dediğiniz yere tıpış tıpış kendiniz gitmek zorunda kalırsınız. Bu Türkiye’nin itibarı açısından son derece tehlikelidir. Ben iktidarı dış politika konusunda sağduyulu olmaya davet ediyorum."

İÇ GÜVENLİK YASASI

"Güvenlik yasası evet, güvenlikçi yasaya hayır." diye cevabını sürdüren Tekin, "Dünyanın hiçbir yerinde güvenlikçi yasalar, sadece yönetimler, iktidarlar devletin kurumlarını kendini kurtaracak bu yasalarla toplumda refahı getirmeniz, güvenliği getirmeniz mümkün değildir. Umut ederim ki bu güvenlik yasasını da bir tekrar gözden geçirirler." görüşünü belirtti.