Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Teşkilatları’nda kapsamlı bir değişim yapmak durumunda olduklarını belirterek “Genel Başkan olarak bu konuda kararlıyım. Milletimiz bizden beklentilerini karşılayabilecek donanımı sağlayacak arkadaşlarımızla yola devam edeceğiz” dedi.

Konuşmasında Rize’nin 16 Nisan halk oylamasında yüzde 76’lik bir evet oranıyla kendisini yakışan bir neticeyi ortaya koyduğunu kaydeden Erdoğan “Yeterli mi? Bak hemşerilerim yeterli görmüyor. Demek ki daha çok çalışacağız. 2019’a çok daha büyük bir gayretle girmemiz lazım. Bu halk oylaması ile birlikte geçtiğimiz yeni yönetim sisteminde çıta yükseldi. 2002 Kasım’ındaki seçimleri yüzde 34,4’lük bir oy oranıyla iktidara gelmiştik. Yeni sistemde başarı çıtası yüzde 50+1 oy. Şimdi kolay değil, daha zor. Çalışacağız. Siz zoru Allah’ın izniyle kolay kılacaksınız. Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu sıkıntıların üstesinden ancak böyle güçlü yönetimle gelinebileceğine inandığımız için bu sistemi getirdik. Aslında yüzde 34 ile yüzde 50 aralığındaki oy oranlarıyla defalarca iktidara gelmiş bir parti olarak başarı çıtasını yüzde 50’nin üzerine çıkartmaya hiçbir mecburiyetimiz yoktu. Biz yeni yönetim sistemiyle kendimiz için değil ülkemiz için doğru olanı yaptık. Yeni sistem 2019 milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile birlikte yürürlüğe giriyor. Onun öncesinde mahalli idareler seçimi var. Çok iyi bir netice almamız gerekiyor. Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için önümüze psikolojik bir bariyer çıkartılabilir. Ama asıl imtihanımız 2019 Kasım’ın da yapılacak seçimler olacaktır. Yüzde 50’nin üzerinde oy almanın ne kadar zor olduğunu 2014 Cumhurbaşkanlığı ve 16 Nisan halk oylamasında gördük. Geçmişte milletvekili seçimlerinde ulaşabildiğimiz en yüksek oy yüzde 49 buçuk iken mahalli idareler seçimlerinde bunda düşüş gördük. Bu tablo AK Parti olarak 2019’a çok sıkı şekilde hazırlanmamız gerektiğini işaret ediyor” diye konuştu.

“Havasından geçilmiyorsa yandık”

Erdoğan, teşkilatlardaki metal yorgunluğuna tekrar dikkati çekerek “Teşkilatlarımızın bir kısmında hep söylüyorum metal yorgunluğu emarelerini gördüğümü çeşitli defalar dile getirdim. Büyük kongre sürecimi de fırsat bilerek teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişim yapmak durumundayız. Genel Başkan olarak bu konuda kararlıyım. Milletimiz bizden beklentilerini karşılayabilecek donanımı sağlayacak arkadaşlarımızla yola devam edeceğiz. Belde seçimlerinden başladık. Şimdi ilçe ve il seçimleri var. Bununla ne anlatmak istiyorum. Koltuklara getireceğimiz arkadaşların isimleri değil o isimlerin acaba halk ile iletişimi nasıl asıl olan bu. Şimdi devleti biz yönetiyoruz. Hükümetimiz bende Cumhurbaşkanı olarak bende el ele bir gayretin içerisindeyiz. Ancak bir şeyi unutmayalım. İsteğimiz kadar yollar yapalım, havalimanları yapalım enerjide rekor üzerine rekor kıralım ki kırıyoruz. Bu yatırımları Cumhuriyet tarihinde hiçbir iktidar yapmadı, biz yaptık. Peki yeterli mi? değil ama gerekli olan gönülleri kazanmak. Teşkilatımın siz değerli elemanlarını gönül erleri olarak görüyorum. Akıncılar olarak görüyorum. Siz elektrik vereceksiniz, siz elektrik alacaksınız. Gerek bakanlarımız, gerek belediye başkanlarımız gerek teşkilatımızın tüm elemanları, belediye meclis üyelerimiz ben belediye başkanıyım yanından havasından geçilmiyorsa yandık. Ben bakanım yanından, havasından geçilmiyorsa yandık. Mütevazi ol. Tevazu ehli olacağız. Tevazu ehli olarak vatandaşımızla bütünleşeceğiz. Nerede fakir fukara varsa onları ulaşacağız. Onların sorunlarını kendi sorunumuz bileceğiz ve çözmeye çalışacağız. Bunu başardığımız anda yüzde 50+1 değil çok daha ötesinde Allah’ın izniyle oy alarak biz iktidar oluruz” ifadelerini kullandı.