Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tutturmuşlar ’tek adam’. Tek adam arıyorsa cumhuriyet tarihine bir bak. Gazi Mustafa Kemal tek başına yönetmedi mi? Biz öyle yönetelim derdinde değiliz. Ama İnönü’yle kavgalıydı. Onlar dahi geçinemediler” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Show TV-Habertürk TV-Bloomberg HT ortak canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Yağmur ve soğuğa rağmen meydanların heyecanını çok iyi gördüğünü, ibrenin evet yönünde yükselişten yana olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha iyi olacağı kanaatindeyim. Çünkü ’hayır’ diyenler neden ’hayır’ dediklerinin izahını yapamıyorlar. Ellerinde buna yönelik veri yok. Kandil’deki teröristler ’hayır’ diyor diye mi ’hayır’ diyecekler. İmralı’daki teröristbaşı, Pensilvanya’daki FETÖ’nün başı ’hayır’ deyin diye çağrıda bulunuyor diye mi ’hayır’ diyecekler. Bu önemli. ’Evet’ demenin gerekçeleri var ama ’hayır’ demenin yok. Almanya’da, Belçika’da, Hollanda’da, İsviçre’de yapılanlar ortada. Yahu seçim Türkiye’de oluyor” dedi.

“Kredi derecelendirme kuruluşlarının verdiği notların hiçbirisi tutmadı”

Türkiye’nin ciddi bir sıçramanın içinde olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’de yükselişi bunların kabul etmesi mümkün değil. Büyüme oranlarına bakıyorsun Avrupa ülkelerinden daha iyi konumdayız. Türkiye yatırımlarını durdurmuyor. Bunların işine gelmiyor. Kredi derecelendirme kuruluşlarının verdiği notların hiçbirisi tutmadı, hiçbirisi Türkiye’ye yatırımı durdurmadı. Kanal İstanbul’a başlayacağız. Bunların altyapısı hazır. Bu adımları atmak için ’tek adam anlayışı’ diyorlar ya, o değil. İstişareye dayalı bir otoritenin oluşması önemli. Bu olduğu zaman çift başlılık olmaz. O zaman da netice alırsınız. Avrupa bu gidişimizi kendisi için en büyük tehlike görüyor. Kanal İstanbul’da bunlar hızla devam ediyor” ifadelerini kullandı.

"Beğenirsin beğenmezsin 14 yıldır hizmet verdim, hangi hayat tarzına müdahale ettik?"

İsviçre’de açılan skandal pankart üzerinden ‘hayır’ oyu verecek olanlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “’Hayır’ diye düşünenlere şunu söyleyeceğim. İsviçre’de senin cumhurbaşkanının posterini İsviçre Parlamentosunun önünde sergileyip, şakağına silah dayayan ve o organizasyonu yapan, onların sosyalist partisi ile Türkiye’deki PKK, DHKP-C uzantıları birlikte yapıyorlar ve onların polislerinin nezaretinde yapıyorlar. Ya utanmayacak mısınız? Bunu yapıyorlar ya. Ben senin cumhurbaşkanın olarak, beğenirsin beğenmezsin 14 yıldır hizmet verdim, veriyorum. Yaptığımız hizmetler ortada. Şöyle bir başımızı iki elimizin arasına alalım ya. Ne yaptık? Hangi hayat tarzınıza müdahale ettik? Tam aksine bizim hayat tarzımıza müdahale edildi. Bunları sabırla geçiştirdik. Birçok arkadaşımın kızları, vesaire bu ülkede kendi ülkemde üniversitelerde okuyamadı. İnancı gereği başını örtmek istedi, örtemedi. Kızlarımı mecburen ABD’ye gönderdim. İmkanım vardı gönderdim. Ama bunlar kalmadı. Bütün evlatlarımız istedikleri üniversiteye gidiyor. Kol kola caddelerde her yerde görüyorum. Neydi derdiniz ya? Tutturmuşlar ’tek adam’. Tek adam arıyorsa cumhuriyet tarihine bir bak. Gazi Mustafa Kemal tek başına yönetmedi mi? Biz öyle yönetelim derdinde değiliz. Ama İnönü’yle kavgalıydı. Onlar dahi geçinemediler. Gelelim İnönü’ye. İnönü aynı durumu yaptı ve başbakanıyla geçinemedi” dedi.

"Almanya’da polis araçlarının içinde terör örgütü mensupları oturuyor"

Almanya’nın Bild gazetesinin attığı ‘Atatürk’ manşeti ve Almanya’nın son dönemdeki tutumunu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Polis araçlarının içinde terör örgütünün mensupları oturuyor ve oradan teröristbaşının posterlerini sallıyorlar. Araç polis aracı. Elimizde belgeleri var. Kalkıp da BND’nin ’onun arkasında onu görmüyoruz’ demesi onu haklı çıkarmaz. 15 Temmuz darbesini sağlıklı şekilde görmeyenin sağlığından şüphe ederiz. Bütün belgeler, her şey içeride. Bütün failler cezaevinde, sen kalkıyorsun arkasında onun olduğunu zannetmiyorum diyorsun. Atatürk’ün hafıza kayıtlarını okuyacak kadar özellikleri mi var? Ne alakası var bunun Atatürk’le. Türkçe öğrenmeye başlamışlar. Bunun, bunlarla alakalı yanı manidar. Atatürk’le bu görüşmeyi nasıl yaptılar? Tam aksi ben desem ki Atatürk kalksa bu düzenlemeye kendisi de böyle yaşadığı için evet derdi. Çünkü Atatürk bizim yapmak istediğimizi yaptı. İnönü ile geçinemedi. En önemli mesai arkadaşıydı. O da damdan düşenlerdendi” ifadelerini kullandı.