Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran’da milletin verdiği mesajı alıp, baş tacı ettiklerini söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Bayrampaşa'da düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada 7 Haziran’dan bu yana bir yandan hükümet arayışlarıyla meşgul olurken bir yandan da Türkiye’nin bu geçici dönemi yarasız beresiz atlatması için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Bu süreçte bir saniye dahi Türkiye’yi yönetim boşluğuna düşürmediklerini savunan Davutoğlu, “Herhangi bir ülkede bu kadar sık aralıklarla seçim yapılsaydı bunun ekonomi üzerine negatif etkileri olurdu. Türkiye 13 yılda öylesine sağlam bir istikrar zeminine sahip oldu ki 7 Haziran’dan bu yana tek başına iktidar olmamış olmamıza rağmen her şey tıkır tıkır işliyor. Milletin hiçbir işi geride kalmıyor. Milletimiz bu 13 yılın Türkiye’nin geleceği için ne kadar önemli kazanımlar getirdiğini gayet iyi biliyor.” dedi.

Türkiye’nin AK Parti iktidarı süresince kat ettiği mesafeleri anlatan Davutoğlu, “Bugün artık Silahlı Kuvvetlerimiz, çevremizdeki bütün risklerle, tehditlerle mücadele eden Silahlı Kuvvetlerimiz milli silahlarımızı kullanıyor, milli piyade tüfeğini kullanıyor, milli helikopteri, atak helikopterini kullanıyor. Silahli Kuvvetlerimiz uzun menzilli roketlerimizi de kullanmaya başlayacak inşallah. Rasat ve Göktürk uydularını uzaya gönderdik. Milli yerleşme, haberleşme uydusunu yapıyoruz. Milli uçağımızı yapıyoruz. İlk milli muharip uçağımız da inşallah 2023’de İstanbul semalarında, Türkiye semalarında olacak. 2019’da milli eğitim uçağı Hürkuş’u devreye sokacağız. Milli gemi, milli denizaltı, milli yüksek hızlı tren, tank ve otomobil üretiyoruz. Milli aşı üretiyoruz. Milli uzay ajansını kuruyoruz. Milli nükleer enerji üretiyoruz. Türkiye’de artık hiçbir konuda dünyaya bağımlı olmayan yeni bir dönem başlatıyoruz.” diye konuştu.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “7 Haziran'da milletimizin verdiği mesajı aldık, başımızın tacı ettik. 7 Haziran’ın sonuçlarını partimizin bütün organlarında en ince detayına kadar etüt ettik, değerlendirdik. Bugün sabah da belediye başkanlarımızla, ilçe başkanlarımızla değerlendirdik. Türkiye’nin her köşesine arkadaşlarımızı yolladık, milletimiz bizden ne istiyor bunları dinledik ve beyannamemizi açıkladık. Yeni bir seçime giderken yol haritamızı da millete danışarak çizdik ve bu yol haritası emin olun mutlaka başarıya ulaşacak. Bütün bunları yaparken, bir taraftan da milletimizin sorumluluğunu almış olarak, ülkenin en büyük partisi ve gelecekte tekrar tek başına iktidarı üstlenecek partisi olarak hükümet görevini ifa ettik. Herhangi bir hususu ihmal etmedik. Sizler de şahitsiniz, bir an dahi Türkiye’yi yönetim boşluğuna, kriz girdabına düşürmedik. Bütün partilerle konuştuk ama onlar bir kısmı blok siyaseti yaptılar, karşımıza blok çıkardılar, bir kısmı hayır siyaseti, sayın Bahçeli gibi her şeye hayır dediler, bir kısmı terör siyaseti yapıp teröre sığındılar. Ama AK Parti birlik siyaseti yaptı, AK Parti uzlaşma siyaseti, AK Parti milleti bir araya getirme, omuz omuza verme siyaseti izledi. Biz bütün bunlara rağmen her üç partiyle görüştük. Şunu açık biçimde ifade edebilirim, milletin verdiği görevden kaçmadık kaçmayacağız. Onlar ise hem hükümet kurmaktan kaçtılar, hem de anayasal hükümeti kurmak zorunda kaldığımızda, herkesin o hükümete bakan vermesi gerektiğinde 'hayır biz vermeyiz' dediler. 'AK Parti, tek başına milletin meseleleriyle uğraşsın biz elimizi taşın altına koymayız' dediler. 'Anayasa, siz bakan verin dediyse de biz anayasayı dinlemeyiz' dediler. Biz ne dedik, siz milletin dertlerine sahip olmasanız da biz AK Parti olarak gece ve gündüz her zaman 24 saat milletin hizmetindeyiz. Her an milletimizin derdi ile dertlenir, milletimizin meseleleriyle hemhal oluruz.”

1 Kasım’da seçim sandığı açıldığında, milletin sesine kulak verenle vermeyenin ayrılacağını söyleyen Davutoğlu, “Millet, kendisinin sesine kulak verene desteği verecek. Hükümete iştirak etmekten kaçanlara, sorumluluğunu yerine getirmeyenlere millet gerekli cevabı verecek. Bir kere daha istikrar kazanacak. Milli irade kazanacak.” dedi.

Davutoğlu, “Türkiye'yi istikrarsızlığa sürüklemek isteyenler de bu istikrarsızlık beklentilerine fırsat vererek terörü kudurtan kan dökücülere de gerekli dersi milletimiz verecek inşallah. 7 Haziran'dan bu yana Türkiye'nin birliğini, dirliğini, kardeşliğini savunan AK Parti kadroları ile bunları hedef alanlar arasında net bir ayrım yapacak. Bilsinler ki 1 Kasım'da bu oyun sona erecek. Milletimiz bütün bu kaos senaryolarını bertaraf etme kararlılığı gösterecek. Bu kirli oyunu oynayanlar, kan dökerek, can alarak kargaşa çıkaranlara milletimiz gerekli dersi verecek.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Davutoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ve diğer yetkililerle birlikte açılış kurdelesini kesti.