Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlık ettiği ilk AK Parti grup toplantısında Erdoğan sloganları atıldı. TBMM grup salonunda partililere hitap eden Davutoğlu, "Bu topluluk içine hiçbir şekilde kulis, lobi, fitne sokmayacağız." dedi. Davutoğlu’nun hedefinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeyeceğini ifade eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Davutoğlu, “Kişilerin iradelerine saygı duyarım, ‘tıpış tıpış konuşacaksın’ demem ama göreceksiniz öyle veya böyle konuşacak. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile kimse küs olma haddine sahip değildir." dedi.

    Ahmet Davutoğlu, başbakanlığının ardından gerçekleşen AK Parti'nin ilk grup toplantısında konuşmasında son 10 gün içinde yaşananların partinin ne kadar sağlam temeller üzerinde yürüdüğünü gösterdiğine işaret ederek şunları söyledi: "Son 10 gün içinde siyaset bilimciler son 10 günde yaşananları analiz ve tahlil ettiklerinde, ilerde kanaat önderleri bu günlere baktığında, AK Parti kadrolarının tutumunu bir örnek olarak tarihe geçireceklerdir. 2 büyük değişim yaşandı, 15 gün içinde. Cumhurbaşkanlığı değişimi ve Ak Parti içinde genel başkan değişimi yaşandı. En ufak bir, sarsıntı en ufak bir tereddüt ve kırılma olmadan bu süreç aşılabildiyse bunda Sayın Cumhurbaşkanı'nın dirayeti ve onun yanında da bütün kadrolarımızın sahip olduğu derin ahlaki irfan vardır. 10 Ağustos ta tarihi bir devrim yaşadık. Milletimiz kendi cumhurbaşkanını seçti. Bir takım oyunlar, kumpaslar, değişik cenderenin içinden geçerek bu büyük başarıya aziz milletimiz imza attı. İlk defa tarihi anlamda bu seçim yaşanırken, aynı kadro içinden 2 cumhurbaşkanı birbirlerine yüce makamı büyük bir onurla uluslararası katılı ile gerçekleştirdiler. Daha önceki hiçbir cumhurbaşkanlığı değişimi aynı kadro orasında yapılmadı. İlk defa Çankaya Köşk’ü onurla bu yüce bayrağı devretmesine şahitlik etti."

    "HİÇ BİR ÇATIŞMA OLMADAN GENEL BAŞKANLIK DEVRİ YAPILDI"

    Davutoğlu, ikinci büyük değişimin ise AK Parti Başkanlığı ve Başbakanlık değişiminde yaşandığını ifade ederek hiçbir tartışma, çatışma, fraksiyon çatışması olmadan yapılan değişim gerçekleşebildiğini kaydetti. Geçmişte genel başkanlık değişimleri esnasında yaşanan sorunları örnek veren Davutoğlu, "Biz de aksine tam bir birlik ve beraberlik içinde bu süreç tamamlandı. Ve bu sürecin her birisi de kendi doğası içerisinde tamamlandı. İstişare süreci sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bendenizi bu makama layık gördüler. Duyulan güven ikram edilmiş güç makamı değildir. Aynı zamanda olağanüstü sorumluluktur. O günden bu güne gece gündüz bu sorumluluğu yerine getirmek için dua ediyorum. Sizden tek bir talebim var. Bu sorumluluğu birlikte omuz omuza taşıyalım. Hiçbir kimse bu tarihi sorumluluğu taşımaz. Bu tarihi yükümlülüğü omuzlarında hissedemez. Ancak ve ancak kollektif bir irade bu sorumluluğu taşıyabilir. Ben kollefktif vidan ve aklın temsilcisi olacağım. Bunda ola ki bir sapma olursa, gelip konuşmanız gereken bendenizim. Bu topluluk içine hiçbir şekilde kulis, lobi, fitne, fraksiyon sokmayacağız. Başka partilerde olduğu gibi, şucular, bucular; şu kanaate sahip olanlar veya olmayan şeklindeki ayrımı sirayet ettirmeyeceğiz. Gücümüz ve kudretimiz birliğimizden geliyor. İstişare süreçleri sağlıklı işledi. Devir teslimlere geçtiğimizde Cumhurbaşkanı'ndan görevi aldığımızda her süreç en kısa sürede tamamlanacak, yeni hükümet yeni MYK, Parti Grubu tesis edilecek ve hükümet programımız çıkacak. Çünkü bizim beklemeye tahammülümüz yok. Bizim için dakikalar önemli. Hiçbir iç tartışmanın enerjimizi düşürmesine izin veremeyeceğiz."ifadelerini kullandı.

    "DEĞİŞİKLİKLER GÖREV GEREĞİ KULLANDIĞIMIZ İRADEDİR"

    Davutoğlu, partideki görev değişikliklerine de değindi. Değişikliklerin istişareler sonunda gerçekleştiğini aktaran Davutoğlu, şunları kaydetti: "Görev gereği kullandığımız bir iradedir. Hiçbir arkadaşımız bu anlamda, görevinde ne ihmal yapmıştır ne de hiç bir şekilde görev değişimi üzerinde bir tereddüt olmamıştır. Bu arkadaşlarımızı da bütün faaliyetlerimizde aktif bir şekilde görmek istiyoruz. Aynı şekilde MYK’da sözcümüz ki Hüseyin Çelik ve Salih Kapusuz görevini yeni arkadaşlara devrettiler. Her biri ile görev değişikliğinden önce konuştuk orada çok güzel ifadeler duydum. Kendilerine de teşekkür ediyorum. Görev değişiminde herhangi bir spekülasyon yapılması gerektirecek bir durum olmadığı için son derece doğal bir süreçtir."

    "YARGI KENDİSİNİ ÖZELEŞTİRİDEN GEÇİRMELİ"

    Davutoğlu, konuşmasında savcıların hazırladığı iddianameleri de eleştirdi. Başbakan Davutoğlu şöyle konuştu: "Eğer bir savcı hazırladığı iddianamede 'dönemin başbakanı' diyorsa yargının kendisini ciddi bir şekilde özeleştiriden geçirme dönemi gelmiştir. AK Parti kadrolarının 13 yıl içinde elde ettiği birikimi durdurmak ve Türkiye'yi eski Türkiye'ye döndürmek için yapıldı. Beklediler ve ümit ettiler ki AK Parti içinde bir türbilans yaşanır. 30 Mart seçimleri sonucunda bir koalisyon hükümetleri kurulur. Başbakanımız, ‘dönemin başbakanı’ olarak anılır. Millet buna izin vermedi, AK Parti kadroları buna izin vermedi. AK Parti teşkilatları buna izin vermedi ve vermeyecek. Sonra beklediler ki, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde AK Parti içerisinde bir takım hareketlenmeler yaşansın. O da olmadı. Her gün karabasanlar gibi haber yayınladılar. Ama cumhurbaşkanlığı seçimleri destanı zaferle tamamlandı. Şimdi hesapları 2015 seçimleri ile ilgili. Acaba o zamana kadar AK Parti içinde üç dönemi bitirenlerle diğerleri arasında görüş ayrılığı olur mu? 8 aylık hükümet içinde tartışma olur mu? Hiç heveslenmesinler."

    Davutoğlu, CHP’li bir milletvekilinin TBMM’de iç tüzük kitabını başkanlık kürsüsüne fırlatmasını da eleştirdi.

    Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu'na da bir mesaj iletti: “Savaş hariç Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşmeyeceğini söyledi. Bu nasıl bir siyasi ahlaktır. Genel müdür anlayışı. Genel müdür bile kurallara riayet eder. Halk seçimini yapmış. Onurla tercihini yapmış. Bütün dünya 95 ülkeden temsilciyle sayın Cumhurbaşkanımızı onore etmiş ve önünde saygıyla eğilmiş, Sayın Kılıçdaroğlu bu tablo içinde ne yazar? Konuşsa ne yazar, konuşmasa ne yazar? Kişilerin iradelerine saygı duyarım, ‘tıpış tıpış konuşacaksın’ demem ama göreceksiniz öyle veya böyle konuşacak. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanıyla kimse küs olma haddine sahip değildir. Zamanla göreceksiniz. Bizim meselemiz polemik meselesi değildir."

    SLOGANDA HALA ERDOĞAN VAR

    Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlık edeceği ilk AK Parti grup toplantısında sloganlarda hala Erdoğan var. Toplantıya gelen partililer ''Bir bayrak, bir vatan bir de Erdoğan' diye slogan attı.

    Davutoğlu'nu da unutmayan partililer, Başbakan'ı beklerken ''AK Gençlik yorulmaz, Hoca'sını unutmaz'' diye de slogan attı.