Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kadir Gecesi’nin tüm evreni kuşattığı bir bağışlama ve af gecesi olduğunu söyledi.

Mustafa Destici, Kadir Gecesi nedeniyle yayımladığı mesajında "Kur'an-ı Kerim’in nazil olduğu Kadir Gecesi, esenliğin tüm evreni kuşattığı bir bağışlama ve af gecesidir. Bu geceye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kutlu gecenin, ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyaya sevgi ve barışın tesis edilmesine vesile olmasını niyaz ediyoruz." dedi. Destici mesajında şunları ifade etti: "Hakkında nazil olan müstakil bir süre ile Cenab-ı Hak tarafından içinde Kadir Gecesi olmayan bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi, tüm insanlık için hayırlara vesile olur inşallah… İnsanlık değerlerinin sık sık bozulduğu, düşünce ve niyetlerin bulandırıldığı, vicdanlarda bütün insanlığı kucaklayacak umumi merhamet duygularının zayıfladığı, fertlerin çözülmeye ve mutsuzluğa doğru sürüklendiği günümüzde; kalpleri iman esasları üzerine sabitlemek, niyetleri salih amellere yönlendirmek ve tüm davranışlarımızı sevgi, güler yüz, anlayış ve kardeşlikle bütünleştirmek önem arz etmektedir. Bu anlamda bu kutlu gecenin bu şuurla hareket etmemize neden olacak birçok fırsatları içerisinde barındırmaktadır."

'ELİMİZDE İMKÂN OLUP DA NELERİ YAPMADIK SORUSU'

Öte yandan yakın ve uzak coğrafyada Gazze’de, Suriye’de, Irak’ta, Türkmen illerinde, Arakan’da ve Doğu Türkistan’da Müslümanların maruz kaldığı zulüm, şiddet, cinayet ve insanlık dışı eylemlerin Ramazan sevincini buruk bir şekilde yaşamaya sebep olduğuna işaret eden Destici, mesajında şunlara yer verdi: "Küresel emperyalistlerin, işbirlikçi diktatörlerin hak ve hukuk tanımayan saldırılarına, baskı ve zulümlerine karşı sadece dua ederek değil, yargı gününde hesaba çekilmeden önce ‘elimizde imkân olup da neleri yapmadık sorusunu?’ kendimize sormak ve gereğini yapmak hepimizin görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle partim ve şahsım adına; aziz milletimizin, soydaş ve dindaşlarımızın bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’ni tekrar kutluyorum. Bu gecenin, ülkemizin, İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbelerinin ve dualarının kabul edilerek arınma ve affedilmelerine vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum."