MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarının maşeri vicdanda kapanmadığının altını çizdi. Bahçeli, “17 Aralık teorik planda kapatılsa da, maşeri vicdanda hala açık, ahlak ve adalet nezdinde hala kanayan yaradır. Bu yara kabuk bağlamadan, 17 ve 25 Aralık zanlıları mahkeme önüne çıkarılmadan adalet zehirli duman olacak AKP’yi boğup atacaktır.” şeklinde konuştu.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. “AKP, hukuka ahlaksız bir operasyon düzenlemiştir” diyen Bahçeli, 17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının bir çırpıda kapatıldığına dikkat çekti. Bahçeli, “17 Aralık teorik planda kapatılsa da, ma’şeri vicdanda hala açık, ahlak ve adalet nezdinde hala kanayan yaradır. Bu yara kabuk bağlamadan, bu illet tedavi edilmeden, 17 ve 25 Aralık zanlıları mahkeme önüne çıkarılmadan adalet zehirli duman olacak AKP’yi boğup atacaktır.” ifadelerini kullandı.

‘POLİSLER ADALETİN YANINA DURUNCA MI HAİN OLDU?’


Hükümetin ölümcül bir rüşvet hastalığına yakalandığını kaydeden Bahçeli, “İranlı suç makinesi hayırsever olarak taltif edilirken, mahdumlar villalara para doldururken, havuzlara yeşil dolarlar yağmur gibi yağarken bir sorun olmayacak da; savcılar ve polisler adaletin yanında durunca mı ajan, hain, haşhaşi ve komplo uydurmaları ağızlardan kurşun gibi çıkacaktır?” diye konuştu.

‘BEŞER YÜZ BİN DOLARLIK PARA DEMETLERİNE NE OLACAK?’


17 ve 25 Aralık operasyonlarında ele geçirilen paraların iade edilip edilmeyeceğini soran MHP Genel Başkanı, “Her şey tamam da, 700 bin liralık saate ne olacak, zamanı merak edenlere, saat sormak için kuyruğa dizilenlere hangi mazeretler uydurulacaktır? İranlı karanlık adamın elleri öpülesi(!) babasına İtalya vizesi almak için ileri atılan akaracı makaracı eski bakanın; çikolata kutularında aldığı, ki muhtemelen şeker hastası olmasından çikolata yemiyordur, beşer yüz binlik dolarlık para demetlerine ne olacaktır?” diye sordu.

‘UZAYA DA ÇIKSAN ELİMİZ YAKANDADIR’


Paraların sıfırlanabileceğini ancak adaletin sıfırlanamayacağını kaydeden Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek “Değil Çankaya’ya, değil sözde Ak Saray’a; uzaya da çıksan nefesimiz ensende, elimiz yakandadır.” ifadelerini kullandı. Türk milletinin 17-25 Aralık defterini kapatmadığının altını çizen Bahçeli, “Hesap soruluncaya, hak yerini buluncaya, tüyü bitmemiş yetimler ‘oh be’ diyesiye kadar da kapatmayacaktır.Bu hamur daha çok su götürecektir.” dedi.

‘GİDEN OLMADIĞI GİBİ KAFİLELER HALİNDE GİRİŞLER OLDU’


Çözüm sürecine de değinen MHP Genel Başkanı Bahçeli, ülkede bölücülüğün dallanıp budaklanmasını ibretle izlediklerini kaydetti. “Dağdan inişler olacak, silahlar gömülecek dediler; ne gezer, hepiniz gördünüz, PKK militan takviyesiyle gücüne güç kattı, cüretine cüret kazandırdı. Doğu ve Güneydoğu’dan çocuklar bölük bölük dağa kaldırıldı, şehirlerden dağlara militan sevkiyatı yapıldı, bunların hepsi baştan ayağa silahlandırıldı, kin ve nefret kampına alındı. Yine dediler ki, teröristler sınır dışına çıkıyor, sınır ötesine gidiyor; ancak, giden olmadığı gibi, kafileler halinde girişler, yurdumuzun değişik noktalarına çok yoğun mevzilenmeler yaşandı.” ifadelini kullanan Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’nun "Haziran raporunu sunduğunuzda bile, çok az unsurun sembolik olarak çekildiğini biz biliyorduk ama hiçbir zaman topluma deklare etmedik ki çözüm süreci zaafa uğramasın" sözünü hatırlattı.

BAHÇELİ’DEN AKİLLERE: AKLINIZI KENDİNİZE SAKLAYIN


Devlet Bahçeli, akiller heyetine de değindiği grup konuşmasında “Hükümet ne zaman paratoner arasa, ne zaman mayınların üstüne gönderecek birilerine ihtiyaç duysa, ne zaman söylemek isteyip de yutkunduğu konular olsa 63 sözde akil hemen tedavüle sürülmekte, hemen işbaşı yapmaktadır.” dedi. “Acaba diyorum; bölücülüğün mütevelli heyeti olan bu lafın gelişi akiller, rüşvet ve yolsuzluk olayları patlak verdiğinde parlak akılları neredeydi?” diye soran Bahçeli, “Bunlara tavsiyem; eğer çok akılları varsa kendilerine saklamalarıdır.” dedi.

‘DEVLET, TERÖR ÖRGÜTÜYLE GÖRÜŞEMEZ’


PKK’nın kanlı bir terör örgütü olduğunu ve 30 yıldır Türkiye’nin başına musallat olduğu, küresel ve bölgesel kullanıma açık kiralık bir tetikçi olduğunu kaydeden Bahçeli, “Bu örgüt, hiçbir şart altında Kürt kökenli kardeşlerimin temsilcisi de olamayacaktır. Devlet terör örgütüyle görüşemez. Son terör örgütü militanı silah bırakasıya kadar mücadeleden vazgeçemez, vazgeçmemelidir. Mesele bir terör sorunudur. Bu sorunun ise iç ve dış boyutları olduğu kadar, yerli ve yabancı aktörleri vardır.” şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE, PEŞMERGENİN GEÇMESİNE NASIL MÜSAMAHA GÖSTERECEK?’


“Türkiye, kendi topraklarından, peşmergenin geçmesine nasıl müsamaha gösterecektir?” diye soran MHP Genel Başkanı Bahçeli, “1991’de, Körfez Harekatı’nın ülkemizin terörle mücadele siyasetine verdiği en ciddi zararlardan birisi, PKK’nın kanlı eylemlerini gerçekleştirecek sayısız silah ve mühimmata kısa zamanda ve zahmetsizce sahip olmasıdır. Irak ordusundan PKK’ya terk edilmiş veya peşmergelerden parayla satın alınmış çok sayıda silahın ve patlayıcı maddenin örgütün eline geçmesi PKK’nın lojistik imkanlarını arttırmış, vatan evlatlarını şehit etmesine yaramıştır.” dedi.

‘AKP, ESAD’LA UĞRAŞMAYI BIRAKMALI’


Amacın Kürdistan olduğunu kaydeden Bahçeli, “Bize göre amaç ne Kobani, ne Suriye, ne de Irak halklarının dirliği ve istikrarıdır. Amaç Kürdistan’dır, amaç petrolü tankerlerle, varillerle, boru hatlarıyla alıp götürmek, Ortadoğu haritasını küresel projelere göre tekrar ve kanla çizmektir.” şeklinde konuştu. Bahçeli şöyle konuştu: “AKP, Esad’la uğraşmayı bırakmalı, sınırlarımızın hemen yanındaki gayri meşru, milli güvenliğimize yönelik yüksek risk ve tehditlere odaklanmalıdır.”