Avrupa Konseyi’nin Fransa’daki kongresine katılan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Türkiye aleyhinde rapor hazırlayanlara sert çıktı.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler ve Bölgesel Yönetimler Ulusal Kongresinde asil üye olarak Türkiye’yi temsil eden Başkan Doğan, ülkemizin aleyhine çalışmalar yapıp, karar çıkarmaya çalışan Avrupalı üyelere seslenerek “ Türkiye’yi, Güneydoğu’yu burada oturarak göremez ve anlayamazsınız” dedi.

Konseydeki konuşmasını sert bir şekilde sürdüren Doğan, “ Türkiye’de 15 Temmuz 2016’da kanlı bir darbe girişimi oldu. FETÖ terör örgütü tarafından yapılmaya çalışılan bu darbe eğer gerçekleştirilebilişeydi, demokrasi askıya alınacağından, bizler belki de burada olamayacaktık, hainlerin bu girişimi demokrasimize karşı yapılan en büyük saldırıydı. Ama biz, millet olarak darbe girişimini demokrasiye bağlılığıyla atlatmış bir ülkeyiz. Türkiye bin yılları aşan devlet geleceğine sahip köklü ve güçlü bir ülkedir, millettir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, anlayışındadır. Bir hukuk devleti olarak bir yandan FETÖ, PKK, DEAŞ gibi kanlı terör örgütleriyle başarıyla mücadele ediyor, diğer yandan da 3.5 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyoruz. Yapılan tüm işlemler, anayasa ve kanunlar çerçevesinde yapılıyor. Terör örgütü olarak kabul etmenize rağmen Fransa, Almanya, Hollanda, Avusturya gibi ülkeler PKK’lılara destek veriyor. Bu ikiyüzlü tutumdan vazgeçilmelidir” şeklinde konuştu

“Gelin, yerinde görün”

Türkiye aleyhine rapor oluşturan konsey üyelerini kınayan Doğan “ ülkemizdeki kayyum uygulamasıyla ilgili karar almadan önce keşke Türkiye’ye gelip kayyum atanan bölgelere gidip, halkın görüşünü alsaydınız. İşte o zaman kayyum uygulamasından sonra halkın ne kadar mutlu olduğunu ve olumlu gelişmeleri yerinde görebilecektiniz. Halen geç kalmış sayılmazsınız, hala vaktiniz var. Burada oturarak Türkiye’yi göremezsiniz, Güneydoğuyu göremezsiniz, bölge halkının duygularını anlayamazsınız” ifadelerini kullandı.