Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında bulunduğu Sivas’ta son olarak esnaf ziyaretlerinde bulundu ve Tarihi Cumhuriyet Meydanı'ndaki tarihi alanda vatandaşlarla bir araya geldi. İhsanoğlu, rastladığı bir damada para taktı.

İlk olarak İstasyon Caddesi'nde esnafları ziyaret eden İhsanoğlu’na ziyarette dondurma ikram edildi. Daha sonra caddede bulunan mağazalara uğrayan Ekmeleddin İhsanoğlu, alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet ederek oy istedi. Cadde boyunca vatandaşları selamlayan İhsanoğlu, restorasyonu süren 4 Eylül Kongresi'nin yapıldığı müze binası ile ilgili bilgi aldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan çay bahçesinde dinlenen vatandaşlara selam veren Cumhurbaşkanı adayı, tarihi Buruciye Medresesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek birlikte çay içti. Burada bir damada denk gelen İhsanoğlu, para takmayı ihmal etmedi.

Şifahiye Medresesi’nde türbesi bulunan Selçuklu Sultanı 1.İzzettin Keykavus’un kabrini ziyaret ederek dua okuyan İhsanoğlu, vatandaşlarla birlikte bir süre sohbet etti. Ailelerin isteğini kırmayarak çocuklarını kucağına alan İhsanoğlu, bol bol fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'ndan vatandaşlar tarafından uğurlandı. Buradan havaalanına geçen İhsanoğlu, Sivas’tan ayrıldı.